Децата могат да бъдат наистина шумни, когато тичат, играят и опознават света. Факт е, че и търпението на някои съседи, които нямат деца, може да е сведено до минимум, когато над тях сладки крачета потропват в такт с музиката.

Една майка споделя разочарованието си, след като новите ѝ съседи се оплакват 13 пъти в рамките на 3 дни от "шумните" стъпки на малкото ѝ дете и от "твърде силната" музика.

Хейли Бекер, която е инфлуенсър, а също и майка на 16-месечна дъщеря, обяснява, че със съпруга си живеят в жилищния комплекс от четири години и никога не е получавала нито едно оплакване, преди младата двойка, която живее под тях, да се нанесе преди три седмици.

Снимка: Screenshot TikTok

След многократни посещения от двойката от долния етаж Хейли получава официално оплакване от ръководството на сградата и използва профила си в TikTok, за да изкаже разочарованието си от създалата се ситуация.

"Не сме хора, които стъпват тежко! Стъпките са на нашата дъщеря - не можем да контролираме това", споделя майката във видеото си.

След разговори между съпруга ѝ и съседите, Хейли споделя, че двойката просто "не е схванала концепцията, че те имат малко дете, което ходи и играе.“

Снимка: Screenshot TikTok

Нещата ескалират, когато новата "млада двойка" подава официална жалба до ръководството на жилищния комплекс.

Бекер обяснява, че се е опитала да изпревари оплакването и сама да говори с хората, отговарящи за сградата, като им е напомнила, че има дете на крехка възраст, което опознава света.

"Просто казах: "Това е положението. Имаме малко дете. Освен ако не я сложа в усмирителна риза, не мога да контролирам колко често се разхожда и как играе. И няма да го направя. Няма да попреча на детето си да изследва и да се разхожда из апартамента, както и да живее. Това просто няма да се случи".

"Дъщеря ми се събужда в седем часа сутринта и си ляга между седем и осем часа вечерта. Тя не скача и не дивее в полунощ".

Хейли предложила да намалят музиката, да контролират кучето си и дори да ограничат собствените си стъпки и шум, но не искала да прави компромис с начина, по който дъщеря ѝ избира да прекарва времето си в собствения си дом.

"Няма да запратя дъщеря си в ъгъла и да й кажа да бъде тиха, да ходи на пръсти и да шъткам. Няма да й създавам тези навици. Не се чувствам зле от този факт. Просто искам да изясня това. Както не се чувствам зле заради съседите. Нищо няма да се промени. Искам да изясня това. Няма да можем да променим поведение и шумовете на дъщеря си.“

Хейли вярва, че тъй като новите ѝ съседи нямат деца, не могат да разберат защо е толкова трудно да се контролират и ограничават движенията на едно малко дете.

Повечето от потребителите в TikTok подкрепиха гледната точка на младата майка, която в момента е бременна и е в очакване на второто си дете.

"Аз съм управител на имот. Трябва да им се напомни, че това е живот в апартамент“, пише потребител под видеото.

Друг заявява: "Това се нарича общински шум. Те трябва да си купят къща."


"Толкова е нереалистично понякога да очакваш ниски нива на шум в комунално жилище, особено когато имаш съседи на горния етаж! Особено с деца!", пише трети.

"Току-що получихме известие отново днес, че са се обадили да се оплакват 13 пъти през последните 3 дни", пише Хейли в отговор на всички коментари.

След публикуването на първоначалния клип в TikTok, Хейли прави още 5 такива, за да сподели актуална информация за това как се развива ситуацията със съседите им, които продължават да подават оплаквания.

Бременна с второто си дете, Хейли признава, че междусъседското напрежение е изключително емоционално за нея и тя го преживява тежко.

"Дъщеря ми, която тежи 10 килограма, премина през нашия апартамент 3 пъти и те затропаха по тавана си. Чувстваме се набелязани от тях, следят всяка наша стъпка, както и тези на дъщеря ни.“

След като недоволните и оплакващи се от долния етаж преминават през всички законови канали, се установява, че семейството не нарушава никакви правила за шум. Двойката ще се изнесе от сградата в началото на следващата година, когато ремонтът на тяхното жилище приключи.