В горещия следобед на 6 юли 22-годишната Саманта Ръсел чака на кръстовище в Канзас, САЩ, за да направи ляв завой. В този момент шофьор, бягащ от полицията, пресича на червено и се забива в колата на бременната жена.

Саманта е единствената жертва на катастрофата, в която са въвлечени още две коли. За щастие, лекарите успяват да изродят успешно плода.

„Не мога да опиша емоциите. Сами вече не е сред нас, но остави след себе си най-красивия дар в живота“ – пише във Фейсбук бащата Брандън Ръсел.

Снимка: BRANDON RUSSELL/FACEBOOK

Бебето Мак е трябвало да се появи на бял свят през август, но обстоятелствата налагат раждането да стане в 33-та седмица на бременността.

„Саманта щеше да бъде фантастична майка. Тя бе много работлива и обичаше да планира нещата. Винаги знаеше какво да каже, когато имам проблем и се нуждая от съвет“ – споделя още Брандън във Фейсбук.

Полицията в щата Канзас съобщава, че мъжът, причинил катастрофата, е арестуван и ще му бъде повдигнато обвинение за убийство.

Междувременно Брандън Ръсел се подготвя за голямото предизвикателство да отгледа сам сина си. Всеки, който желае, може да му помогне чрез платформата за събиране на средства GoFundMe