Щефи Граф и Андре Агаси навярно са една от най-известните и емблематични двойки в света на тениса. Той бил влюбен в нея още преди да се запознаят и бил „зашеметен от нейната сдържана грация и красота“. Когато се срещат за първи път, той е женен, а тя има човек до себе си. Да спечели сърцето й се оказало по-трудно от всеки финал на корта, който е играл през живота си. Той я нарича „най-великият човек, който някога съм познавал“. Двамата са женени от 22 години, имат 2 деца и това е тяхната любовна история, достойна за книга или филм!

Влюбен до уши, преди дори да я срещне

Американският тенисист с арменски корени се влюбва в бъдещата си съпруга, преди да я срещне лично. Тя става номер едно в световната ранглиста много преди него и се превръща в истинско явление в тениса - суперзвезда. По това време тенисът става вторият най-популярен спорт в Германия именно заради Щефи и всяко малко момиченце в страната тренирало с надеждата да стане като нея. Той е запленен, а двамата дори не са се виждали на живо.

"Бях влюбен в Щефи, откакто я видях за първи път да дава интервю по френската телевизия", пише той в мемоарите си "Open". "Бях зашеметен от нейната сдържана грация, от красотата ѝ“.

След Откритото първенство на Франция през 1991 г. Агаси се опитва да предаде послание на своята любима. "Но тя не отговори", споделя той в книгата си.

На първата им „среща“ трябвало да танцуват, но той се задоволил с ръкостискане

През 1992 г. Агаси печели първата си титла от Големия шлем на Уимбълдън, а най-големият му стимул да е първи, е че победителят при мъжете ще танцува с победителката при жените, която естествено е Щефи. Тенисистът нямал търпение да отиде на бала на Уимбълдън и дори си купил смокинг за събитието, но му съобщили, че танцът е отменен.

Може би най-емблематичната снимка на двамата от деня, в който се запознават и годината (1992-а), в която тя и той стават печелят Уимбълдън на сингъл!
Снимка: Getty Images

"Няма да мога да танцувам с Щефи, но ще има нещо като утешителна среща: официално представяне. Очаквам го с нетърпение цяла вечер. И се случи", пише той в книгата си. "Стискайки ръката ѝ, казвам на Щефи, че съм се опитал да се свържа с нея на миналогодишното Открито първенство на Франция и се надявам да не е разбрала погрешно намеренията ми. Казах й, че много бих искал да поговоря с нея някой път".

Първата им среща на корта е уредена от треньорите им

През 1999 г. Щефи получава покана за тренировка на корта с Агаси и се чувства много объркана, защото по това време Агаси е женен за Брук Шийлдс, а самата тя има човек до себе си.

"Треньорите ни сякаш организираха цялата тренировка и, знаете ли, аз си казах: "Защо той иска да тренира с мен?", спомня си тя в интервю за Vijay Amritraj. "Той е женен. Аз си имам гадже", добави тя. "Всичко това беше малко объркващо за мен."

Дори и на корта се разбират без думи!
Снимка: Getty Images

След тренировката им Граф намира букет рози в хотелската си стая заедно с красиво писмо. "След това проведохме кратък разговор, в който казах, че имам гадже и, знаете ли, всичко, което знам, е, че той е женен", споделя Граф, като отбелязва, че по това време не е имала представа, че той е в процес на развод. Когато чула за развода му няколко седмици по-късно, разбрала "нещата малко по-ясно".

Как вселената му подсказва, че Граф е жената

След като вече има един неуспешен брак и двамата с актрисата Брук Шийлдс са в процес на развод, Агаси смята, че Щефи е жената за него. Интересна е историята как той прочита знаците на съдбата. Шийлдс слага на хладилника си снимка на Щефи в магнит с формата на сърце, защото много харесва краката й и иска да има като нейните. 29-годишният тогава Андре смята, че „вселената му е изкрещяла“ коя е жената за него.

Най-накрая той печели сърцето й и двамата се женят

Щефи и синът й Джйедън през 2002 г.
Снимка: Getty Images

В интервю пред Forbes India Агаси споделя, че най-важният и светъл момент в живота му е, когато Граф приема предложението му за брак.

„Беше трудно да я спечеля“, допълва бившият номер едно в мъжкия тенис.

През 2001 година двамата се женят 4 дни преди Щефи да роди първото им дете. Единствените гости на скромната им сватба са техните майки и съдия от Невада. Състои се в дома им, а двамата са „боси и облечени в дънки“. А сватбените им пръстени са направени от стара рафия, която Граф намира в чекмеджето си. Това се казва запомняща се сватба!

Двамата имат 2 деца – момче и момиче

Стефи и дъщеря й Джаз през 2005 г.
Снимка: Getty Images