Материалът е в партньорство с PEPCO

Опаковането на подаръци е част от голямата магия на празниците. А когато наближава Коледа, усещането за нещо специално и вълшебно се засилва, защото - да си признаем - на всеки от нас му се иска или е имало момент, в който му се искало, Дядо Коледа да е истински.

Подберете поне три вида хартия и различни панделки. Снимка: Лора Капустина

Но пък точно тук е магията - можем сами да влезем в ролята на добрия старец. В тези смутни и не особено радостни за всички времена, внесете цвят и топлина в дома си и за близките си, като вложите старание не само в избора на подарък, но и в опаковането му.

За да опаковате, не е нужно голяма сръчност - само подходяща хартия, красива панделка и малко тиксо или лепило. Изберете цвят и щампи според човека, на когото искате да направите подарък. Хартията също носи послание - дали искате да се пошегувате, да събудите детски спомени, да зарадвате дете или да бъдете романтични. За да бъде посланието още по-лично, сложете етикет. Изберете си и принтирайте селекция от празнични етикети оттук:

А ето и обещаните идеи за коледни подаръци тази година.

  • Защото преобличането е магия

Не знам как е във вашите семейства, но моите деца обожават преобличането, и то преобличане, с което влизат в роля. Затова вкъщи имаме рокля скелет, рокля тиква, костюми на "дъгични" (в превод: в цветовете на дъгата) понита, които едновременно с това са еднорози, спайдърмен, тигър, маска на батман, рицарска ризница...

Наближат ли коледните празници обаче започва ровене: "Къде ми е пуловерът със зимното мече", "Мамо, този пуловер с влакчето на Дядо Коледа ли е...". Или пък намеци: "Мамо, Мони има променяща се блузка с еленчетата на Дядо Коледа".

снимка: pepco.bg

Досещате се вече какво ще ви предложа - много от решенията при детските облекла днес се въртят около това, че те са не просто дреха, а цяла Вселена - блестящи, забавни, интерактивни. Децата бързо се привързват към тях, като към любима играчка. Изгодни предложения и точно такива дрехи, пълни с цветове и блясък, може да намерите в PEPCO, често наминавам в магазините им, защото почти винаги има находки. 

Ако пък сте фенове на идеята цялото семейство да е облечено еднакво, онлайн можете да разгледате още приятни и изкушаващи предложения

Ако опаковате за дете, изберете хартия със забавни картинки и щампи. Снимка: Лора Капустина

И макар децата да се вълнуват повече от съдържанието, колкото от опаковката (бебета, разбира се, се вълнуват от съвсем други неща, най-вече коремчето да е пълно), изберете хартия с весел десен, прибавете панделка за разкош и сте готови да поставите подаръка под елхата или в чорапче до камината. А защо не и в леглото, докато детето спи.

  • Защото Коледа е с вкус на меденки

С моите деца приготвянето на меденки вече е традиция. Сигурно почти във всеки дом замирисва на мед и канела по Коледа. Ако пък нямате вдъхновение за постигане на кулинарни върхове, можете да направите леееек намек с избрания от вас подарък. Като този тук - печати формички за изрязване >>

Идеята за опаковка и украса е на любимата ни Лора Капустина, майстор на сладките в кухнята. Снимка: Лора Капустина

  • Защото празниците са пълни с любов и вдъхновение

Звучи като клише, но когато навън застудее, чаша чай, топло мляко или горещ шоколад наистина върши чудеса. 

Снимка: Лора Капустина

Откакто децата ми гледат "Кафенето на Масленка" (детско анимационно филмче, не ми казвайте, че не сте го чували!), у нас на почит е детското кафе (мляко с много какао) с ... маршмелоу, разбира се. В този ред на мисли можете да стоплите сърцето и душата на близък за вас с комплект разкошни чаши за топла напитка - разгледайте идеи от PEPCO тук >>

Деца също биха се зарадвали на такъв подарък. Особено ако искате да предизвикате творческото у тях, можете да се насочите към вариант на чаша, която детето да оцвети само. 

Със сигурност каквото и да решите да подарите тази Коледа, ако е поднесено с любов, ще бъде безценно. Борова клонка до кафето с парче шоколад, целувка и топла прегръдка. Усещане за дом, за семейство. Това е всичко, от което всеки от нас има нужда.