Полента е почти като нашия качамак, само че изстинал и оформен като кръгче, кубче или в нашия случай, като подложка за царевична тарта. Тази рецепта е подходяща за обяд или вечеря и е чудесна опция за оползотворяване на останал от закуската качамак.
За 4 порции:
2 чаши сготвен качамак, изстинал
1/4 чаша настъргано сирене Пармезан
1 с.л. зехтин
10 тина сухи доматчета
100 гр сирене
1 пресен домат
8-10 черни маслини без костилки
2 с.л пресни или 1с.л. сухи билки по избор (босилек, мащерка, риган)
Aко нямате сготвен качамак, пригответе го като спазвате указанията на опаковката и го оставете да изстине преди да продължите с приготвянето на рецептата.
Загрейте фурната до 200 градуса. В голяма купа смесете качамака, пармезана и зехтина. Опитайте и при нужда посолете с морска сол. Застелете малка тавичка със сместа и притиснете крайчетата с вилица. Подредете сухите доматчета нарязани на ситно и сиренето - на тънки парченца. Нарежете пресния домат на кръгчета и поставете и тях отгоре. Декорирайте с маслинките. Печете 30 минути докато се зачерви и поръсете билките преди сервиране.
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Полента с домати, сирене и билки
Полента е почти като нашия качамак, само че изстинал и оформен като кръгче, кубче или в нашия случай, като подложка за царевична тарта.
10 Март 2012
-
Как да "пренастроим" пътя на косата си - и защо е толкова важно да правим периодично това
-
5 октомври: Имен ден и празник на църквата (ВИДЕО)
-
Рон Мос от „Дързост и красота“ – все така секси, макар и на 73 и с побелели коси (СНИМКИ)
-
Днес празнува Йоанна Темелкова – актриса, майка и социално ангажиран човек (СНИМКИ)
-
Седмото издание на емблематичната програма BAR MASTERS завърши с нов победител
-
HUAWEI WATCH GT 6: Новият стилен съюзник на активната и модерна жена
-
От класната стая до магазина: избори с грижа за природата
-
Haute Couture или Haute Kofature: KFC пусна новата си „Кофа за един“ заедно с лимитирана модна колекция