Продукти за 2 порции:

4 с. л. брашно

2 с. л. олио (вместо олио може да използвате масло за по-богат вкус)

3 с. л. захар

3 с. л. шоколадови стърготини или шоколадов чипс

1,5 с. л. какао

2-3 капки ванилова есенция

1 яйце (в зависимост от размера на чашите, 1 яйце може да се окаже много; ако е така - опитайте с 2 с. л. разбито яйце)

4 с. л. кисело мляко

2 порцеланови чашки

Приготвяне:

Сложете сухите продукти в чаша и разбъркайте добре с вилица. Добавете яйцето и разбъркайте внимателно. Налейте млякото, олиото, есенцията и разбъркайте, докато се абсорбират всички сухи съставки. Сипете шоколадовите стърготини и разбъркайте отново.

Сложете чашата със сместа в микровълнова фурна и пуснете за 3 минути на 1000 вата. Кейкчето ще се издуе над ръба на чашата, но след като изключите микровълновата ще спадне. Оставете да изстине. Минете с нож по ръба на чашата, за да се отлепи и поставете в чиния. 

Топлият шоколадов кейк се комбинира чудесно с топка ванилов сладолед.

За празниците може да декорирате със захарно тесто (направено от белтък и пудра захар или разтопени бонбони маршмелоу и пудра захар), като оформите различни коледни фигурки.

 

  • Игнажден – важно е кой ще влезе пръв в дома ви
  • Игнажденски колачета
  • Кои заболявания можем да провокираме от преяждане
  • Честита Нова Година!
  • Танците - част от Новогодишния празник
  • Баницата разточи и късмет от LadyZone вземи
  • 5 щури места за посрещане на Новата година
  • 4 златни правилата за новогодишния грим
  • Разтоварване след празничните трапези
  • Щастливият сезон на детските подаръци – част 2