За да приготвите тази хрупкава и приятна алтернатива на пуканки, ядки и чипс, са ви нужни 30-ина минути, а резултатът е пристрастяващо вкусен. Нахутът е и добър източник на желязо, фолиева киселина и фибри, и е по-лесен за смилане от повечето бобови. За тази рецепта използвайте предварително сварен или консервиран нахут.
За 2-4 порции:
400 гр сварен или консервиран нахут (отцеден)
1 с.л. зехтин
½ с.л. морска сол
½ с.л. ситно смлян кимион
Загрейте фурната до 180 градуса. Подсушете нахута и го поставете в купа. Овкусете със зехтина и подправките и разбъркайте. Разстелете в тавичка и печете 30 мин, като разбърквате на всеки 10-ина минути. Оставете го да се охлади преди да сервирате в подходящи купички. Да ви е сладко!
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Печен нахут
За да приготвите тази хрупкава и приятна алтернатива на пуканки, ядки и чипс, са ви нужни 30-ина минути, а резултатът е пристрастяващо вкусен.
22 Юни 2012
-
Коко Шанел, революционерка в женската мода ~ Има хора, които имат пари. Има и богати хора
-
Цвети, която качи Мусала с бебе на 44 дни: Животът не спира с появата на деца (СНИМКИ)
-
„Мис Вселена“ загина при сблъсък с лос. Само 4 месеца след „най-щастливия ден“
-
8 неща, които НЕ трябва да правите, ако излизате с гермафоб
Снимка: Галина Толкингтън