За да приготвите тази хрупкава и приятна алтернатива на пуканки, ядки и чипс, са ви нужни 30-ина минути, а резултатът е пристрастяващо вкусен. Нахутът е и добър източник на желязо, фолиева киселина и фибри, и е по-лесен за смилане от повечето бобови. За тази рецепта използвайте предварително сварен или консервиран нахут.
За 2-4 порции:
400 гр сварен или консервиран нахут (отцеден)
1 с.л. зехтин
½ с.л. морска сол
½ с.л. ситно смлян кимион
Загрейте фурната до 180 градуса. Подсушете нахута и го поставете в купа. Овкусете със зехтина и подправките и разбъркайте. Разстелете в тавичка и печете 30 мин, като разбърквате на всеки 10-ина минути. Оставете го да се охлади преди да сервирате в подходящи купички. Да ви е сладко!
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Печен нахут
За да приготвите тази хрупкава и приятна алтернатива на пуканки, ядки и чипс, са ви нужни 30-ина минути, а резултатът е пристрастяващо вкусен.
22 Юни 2012
-
Хороскоп за 29.04: Овните изневеряват, а Девите не са спокойни
-
Ивет Лалова запозна бебето с кучето - и разкри как преминава майчинството й (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Стефания Колева за новия им спектакъл с Деян Ангелов: Аз съм гадателка (ВИДЕО)
-
Лица на bTV участваха в наградите Golden Apple Awards (СНИМКИ + ВИДЕО)
Снимка: Галина Толкингтън