За да приготвите тази хрупкава и приятна алтернатива на пуканки, ядки и чипс, са ви нужни 30-ина минути, а резултатът е пристрастяващо вкусен. Нахутът е и добър източник на желязо, фолиева киселина и фибри, и е по-лесен за смилане от повечето бобови. За тази рецепта използвайте предварително сварен или консервиран нахут.
За 2-4 порции:
400 гр сварен или консервиран нахут (отцеден)
1 с.л. зехтин
½ с.л. морска сол
½ с.л. ситно смлян кимион
Загрейте фурната до 180 градуса. Подсушете нахута и го поставете в купа. Овкусете със зехтина и подправките и разбъркайте. Разстелете в тавичка и печете 30 мин, като разбърквате на всеки 10-ина минути. Оставете го да се охлади преди да сервирате в подходящи купички. Да ви е сладко!
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Печен нахут
За да приготвите тази хрупкава и приятна алтернатива на пуканки, ядки и чипс, са ви нужни 30-ина минути, а резултатът е пристрастяващо вкусен.
22 Юни 2012
-
Не се изгърбвайте! Или 10 начина да превърнем добрата стойка в навик
-
Как да поддържаме висока енергия през деня с помощта на добавки?
-
Една от 344 бутилки от Tales of The Macallan Volume II вече е притежание на български колекционер
-
Electrocharge предлага атрактивни цени за зареждане по време на Великденските празници
Снимка: Галина Толкингтън