Мини пататници може да приготвите във формички за мъфини или суфле. Изпичат се бързо, пестите си време за рязане, а и всяка порция може да се сервира атрактивно – направо във формичката или да се извади от нея и да се украси с лъжичка заквасена сметана или прясно масло.
За 4 порции за ви нужни:
0.5 кг картофи
1 малка глава глава стар лук или 2 стръка пресен
80 гр натрошено овче сирене
1 яйце
2 с. л. разтопено масло
½ ч.л. черен пипер
морска сол на вкус
1/2 с. л накълцан пресен или ¼ с. л. сух джоджен
1/2 с. л. ронена чубрица
Затоплете фурната до 200 градуса. Обелете и настържете картофите, накиснете ги във вода за няколко минути и ги отцедете добре. Обелете и накълцайте много ситно лука. Смесете настърганите картофи, лука, настрошеното сирене, яйцето и подправките. Затоплете маслото и го разпределете между формички за суфле. Изсипете сместа във формичките. Притиснете плътно картофите. Поставете всички формички в тавичка за лесно слагане и изваждане от фурната. Гответе 35-40 мин или до вкусно зачервяване.
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Mини пататници
Мини пататници може да приготвите във формички за мъфини или суфле. Изпичат се бързо, пестите си време за рязане, а и всяка порция може да се сервира атрактивно
23 Април 2012