Тази рецепта комбинира сладостта и фината сърцевина на крушата, с аромата на виното и подправките и е много приятна за студените празнични дни. Може да я сервирате топла или студена – във всички случаи ще бъде фаворит на трапезата.
За 2 порции:
2 средно твърди круши
5 зърна карамфил
1 пръчка канела
щипка прясно настъргано
индийско орехче
3 чаши червено вино
1 с.л. мед
На среден огън сварете виното с подправките и меда. Поставете обелените круши в сместа и варете 30 минути, обръщайки ги за да са равно сварени от всички страни.
Извадете и отцедете. Сервирайте с пръчица канела или звездовиден анасон.
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Круши с вино и подправки
Тази рецепта комбинира сладостта и фината сърцевина на крушата, с аромата на виното и подправките и е много приятна за студените празнични дни.
03 Януари 2012
-
Джоан Колинс – една икона на 92: летен шик и нови филмови проекти (СНИМКИ)
-
Кървавата Луна - ето кога и как да наблюдавате пълното лунно затъмнение (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Ето коя е тазгодишната носителка на титлата „Мис Варна“ (СНИМКИ)
-
Лукс и доза ексцентричност - Роби Уилямс и новото суперимение за милиони (ВИДЕО)
-
Подготовка за градина и училище: силен имунитет преди първия учебен ден
-
Удобството е новата мода: как спортният стил се превърна в ежедневна визия?
-
От Comic Con до гората: П.Е.Ш.О. на Rexona превръща гейминга в екстремен спорт
-
Присъединяването към еврозоната: Какво трябва да знаят онлайн търговците?