Пудингите обикновено се приготвят с яйца и мляко, но ако спазвате пости или предпочитате растителната храна, то пудинга с чиa много ще ви хареса. Като консистенция той напомня за ароматно и свежо мляко с ориз и ви обещаваме, че ще ви грабне от първата хапка.
За 2 порции са ви нужни:
300 мл кокосово мляко
3 с.л. семена от чиa
2 с.л. мед
1 нар
Поставете млякото в дълбока купа и разбъркайте в него меда и семената от чиa. Накиснете ги за час. Междувременно почистете нара, като отделите семките от кората и ципите. Това най-лесно става, като напълните купа с вода и извършите почистването под водата, за да не се опръскате със сока. Смесете зърната от нара с набъбналата чиa и оставете в хладилника за още час за да се охлади добре. Разделете пудинга в две купички и поръсете с кълнове от чиa и няколко зрънца нар.
За да приготвите кълновете, постелете плосък съд с добре намокрена кухненска хартия. Поръсете слой семенца и поливайте ежедневно. За 3-4 дни ще получите кълнове, като тези които виждате на снимката. Отрежете ги с ножица и ги полвайте в салати, десерти и смутита.
Със съдействието на www.artofrealfood.com