Традиционното песто от северна Италия съдържа богато количество босилек, чесън, зехтин, твърдо сирене пекорино и кедрови ядки. В нашата рецепта сме заменили някои от познатите съставки и ви обещаваме нов и незабравим вкус, с който да впечатлите и най-претенциозните гости.
За 2 бурканчета сос са ви нужни:
1 ½ чаши листа от босилек
3 чаши вода
1 чаша ядки макадамия
1 ч.л. морска сол
1/2 чаша зехтин
3 скилидки чесън
80 гр бяло козе сирене
Макадамията има чудесна трошлива и богата на аромати природа, а козето сирене придава мекота на любимото на всички песто. Само няколко минути ще са ви нужни, за да превърнете съставките в бърз и вкусен сос.
Поставете водата на котлона докато заври силно. Бланширайте листата на босилека, като веднага ги охладите със студена вода и отцедите. В блендер поставете листата, обелените и нарязани скилидки чесън, солта, зехтина и сиренето. Смесете до получаването на гладка смес. Преместете я в бурканче и я съхранявайте в хладилник до консумацията й.
Използвайте готовия сос в салата с домати и моцарела, като добавка към пълнозърнеста паста, топинг за брускети, основа за сандвичи или за гарнитура към различни бели меса и риба. Нашият фаворит е семпла салата от киноа, пресни листа спанак и песто. Да ви е свежо и сладко!
Със съдействието на www.artofrealfood.com