Изборът на храна по време на бременност е от изключително значение както за майката, така и за здравето и нармалното развитие на малкото човече. Ето защо не е нужно да се тъпчем през този период. От значение е не количеството, а качеството на храната. Тук поднесените рецепти са идеален избор за дневно меню на бъдещата мама.

Зеленчуково-млечна супа
Тази зеленчукова прелест доставя на организма необходимите му витамин С, фолиева киселина, калций, желязо и цинк.

Продукти:
250 г нарязани картофи
250 г ситно нарязан лук
½ л вода или бульон
1-2 връзки чесън
300 мл мляко

Приготвяне:
Варете картофите и лука в бульона до омекване, добавете дивия чесън и млякото и оставете да кипне.

 

Лимонов ориз
Ястието дарява организма на бъдещата майка с така необходимите витамин В, цинк и целулоза.

Продукти:
225 г кафяв ориз
настъргана кора на 1 лимон
ядки кашу
15 мл зехтин

Приготвяне:
Варете ориза до омекване, след което прибавете останалите съставки. 

Скумрия по гръцки

Тази вълшебна рибена гозба доставя на организма витамини от група В, витамин D, калций, магнезий и така полезните омега 3 мастни киселини.

Продукти:
2 скумрии
черен пипер
2 лимона, нарязани на резенчета
2 счукани скилидки чесън
риган
кисело мляко

Приготвяне:
Поръсете скумрията със сол и черен пипер и сложете във вътрешността й резенчетата лимон, чесъна и ригана. Намажете я с олио и я изпечете на скара. Залейте я с киселото мляко. Чудесен избор за гарнитура е лимоновия ориз от споделената по-горе рецепта.