Изборът на храна по време на бременност е от изключително значение както за майката, така и за здравето и нармалното развитие на малкото човече. Ето защо не е нужно да се тъпчем през този период. От значение е не количеството, а качеството на храната. Тук поднесените рецепти са идеален избор за дневно меню на бъдещата мама.

Зеленчуково-млечна супа
Тази зеленчукова прелест доставя на организма необходимите му витамин С, фолиева киселина, калций, желязо и цинк.

Продукти:
250 г нарязани картофи
250 г ситно нарязан лук
½ л вода или бульон
1-2 връзки чесън
300 мл мляко

Приготвяне:
Варете картофите и лука в бульона до омекване, добавете дивия чесън и млякото и оставете да кипне.

Лимонов ориз
Ястието дарява организма на бъдещата майка с така необходимите витамин В, цинк и целулоза.

Продукти:
225 г кафяв ориз
настъргана кора на 1 лимон
ядки кашу
15 мл зехтин

Приготвяне:
Варете ориза до омекване, след което прибавете останалите съставки. 

Скумрия по гръцки

Тази вълшебна рибена гозба доставя на организма витамини от група В, витамин D, калций, магнезий и така полезните омега 3 мастни киселини.

Продукти:
2 скумрии
черен пипер
2 лимона, нарязани на резенчета
2 счукани скилидки чесън
риган
кисело мляко

Приготвяне:
Поръсете скумрията със сол и черен пипер и сложете във вътрешността й резенчетата лимон, чесъна и ригана. Намажете я с олио и я изпечете на скара. Залейте я с киселото мляко. Чудесен избор за гарнитура е лимоновия ориз от споделената по-горе рецепта.

Грах с подправки

Това приказно ястие, поднесено на обед или вечеря, действа изключително благотворно върху организма на бъдещата мама. То съдържа витамини от групата В, витамини D и Е, фолиева киселина и калий.

Продукти:
250 г грах, сварен и изцеден (или от консерва)
2 счукани скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
копър
черен пипер

Приготвяне:
Разбъркайте граха с копъра и лимоновия сок. Прибавете зехтина, чесъна и другите съставки. 

Млечен десерт с ябълки и цитруси
Тази сладка нежност съдържа витамин С, фолиева киселина и целулоза.

Продукти:
250 г нарязани ябълки
75 мл прясно изцеден портокалов сок
1 с.л. мед
½ лимон, обелен
75 мл изстудено конензирано мляко

Приготвяне:
Сварете ябълките в пороткаловия сок до пълното им омекване и разкашкване. Смесете ги с меда, сока и вътрешността на лимона. Разбийте млякото до пяна и го разбъркайте с ябълковата каша.