Всички обичаме пица! Обичаме ароматът й, обичаме да обядваме с нея, да я хапваме на дивана с хубав филм и любими хора... Като цяло, обичаме всичко в нея. Най-хубавото в пицата е, че вече не е нужно да я ограничаваме. Защото открихме 3 рецепти за блат, от зеленчуци, с които можете да накарате и най-големите им противници да ги заобичат. Споделяме ги с вас, за да им се насладите.

#Блат за пица от тиквички

Необходими са ви 5 тиквички, 2 яйца и 150 г. настърган кашкавал. Настържете тиквичките, подправете ги на вкус и ги оставете 15 мин. , за да се отцеди водата. Междувременно разбийте яйцата, добавете към тях кашкавала, а след това и тиквичките и разбъркайте добре, за да се разпределят продуктите равномерно. Загрейте фурната на 200 градуса и печете за 20 мин. или до придобиване на приятен леко зачервен цвят, като внимавате да не прегорите кашкавала.

#Карфиолен блат за пица

За тази рецепта ще ви бъдат нужни една глава карфиол, 2 яйца и 100 г. настърган пармезан. Карфиола смелете в кухненски робот или блендер на дребно до получаването на леко зърнeста структура. Добавете пармезана към карфиола и ги смесете добре, за да се получи хомогенна смес.

Разбийте яйцата, добавете ги към останалите продукти и размесете добре. Сместа разстелете и оформете върху хартия за печене, за да не се накъса. Пече се на 200 градуса до добиване на лек златист цвят.

#Мини пица с патладжанена основа

Трябват ви 2 големи патладжана и сол. Нарежете зеленчуците на тънки шайби. Тук трябва да внимавате с патладжана – за да сте сигурни, че той няма да горчи, осолете нарязаните парчета и ги оставете така 15 минути, след това ги измийте, подсушете ги и ги изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.


Всички рецепти атрактивени и нестандартни в очите на децата, които трудно можем да накараме да консумират зеленчуци.  Гарнирайте по ваш вкус – дали ще направите класическа маргарита с домати и кашкавал или ще се спрете на нещо по-екзотично или пикантно, майсторите сте вие. След като изберете добавките, запечете допълнително за около 10-15 минути, нарежете и се насладете на кино вечер с пица и чиста съвест.