Дресингът е необходимата екстра за почти всяка салата и изтънчена гозба. Той не само подобрява вкуса на ястието, но придава на всяко блюдо завършеност и съвършенство
Поднасяме на вниманието ви 7 коя от коя по-съблазнителни идеи за апетитен дресинг, които ще впечатлят и очароват вкусовите ви рецептори.
Продуктите се слагат в кухненски робот и се разбиват до получаване на хомогенна смес.
#1 Мед и лайм
1 с.л. мед
1 с.л. сок от лайм
1 с.л. зехтин
1 с.л. вода
щипка червен пипер на люспи
щипка морска сол
#2 Манго дресинг
1 голямо, узряло манго
сокът на ½ лайм
¼ ч.ч. пресен босилек
сол и пипер на вкус
2,5 см джинджифил по желание
1 скилидка чесън по желание
#3 Дижонски дресинг
1 с.л. ябълков оцет
1 с.л. зехтин
2 ч.л. дижонска горчица
½ ч.л. захар
1/8 ч.л. чесън на прах
щипка сол
щипка прясно смлян пипер
#4 Лимонов тахини дресинг
1 с.л. тахини
1 с.л. сок от лимон
1 с.л. вода
½ с.л. соев сос
1/8 ч.л. чесън на прах
щипка прясно смлян черен пипер
#5 Класически винегрет
2 с.л. оцет
1 ч.л. горчица
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сок от лимон
сол и пипер на вкус
#6 Балсамов дресинг
1/3 ч.ч. балсамов оцет
2/3 ч.ч. зехтин
1 с.л. мед
1 ½ ч.л. горчица с остър вкус
2 с.л. сок от лимон
сол и пипер на вкус
#7 Дресинг с балсамико и малини
1 ч.ч. малини
1 с.л. захар
2/3 ч.ч. балсамов оцет
¼ ч.ч. зехтин
1 с.л. мед
½ ч.л. сол
Малините и захарта се смесват в купа и се оставят настрана, докато сместа стане сочна, за около 10 минути. Плодовете се намачкват с помощта на вилица до получаването на течна смес. сместа се изсипва в буркан с капак и се добавят останалите продукти. Бурканът се покрива с капак и се разклаща добре. Съхранява се в хладилник.