.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Милена Радева, илюстратор: При децата грозно и грешно няма

Ралица Михаилова | преди 2 седмици
Снимки: Евгений Милов
Милена е част от журито на детския конкурс „Добрият пример“ в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“,

Милена Радева се присъединява към журито на детския конкурс „Добрият пример“ – като човек и като професионалист, защото вярва в потенциала на детското творчество и смисъла на каузата „Да изчистим България заедно“, а любовта към илюстрациите е предопределила професионалния ѝ път.

Милена завършва специалност „Илюстрация” в Националната художествена академия в София. През 2017 г. защитава докторска дисертация в същата област. Повече от 10 години работи като илюстратор на свободна практика с автори и издатели от САЩ, Канада, Австралия, Норвегия, Англия, Сингапур и др. Успява да наложи личния си стил и техника, вече има над 120 илюстрирани книги в цял свят, но остава да живее и работи в България.

Милена Радева

През 2017 г. създава единствения по рода си сайт – „Българска илюстрация”, чийто фокус са родните илюстратори и техните произведения, давайки шанс на мнозина нейни колеги безвъзмездно да представят творчеството си.

Какви са рисунките, пристигнали за конкурса до момента?

Милена: "До момента сме получили много различни творби. Някои от тях са видимо на много малки деца, което ме изненадва доста приятно, тъй като установявам, че и най-малките са заинтригувани от кампанията. Имаме най-различни примери - от стандратните рисунки с акварел, темпера и молив до дигитални рисунки на доста малки деца."

Мария Пеева, Мама Нинджа: 11-годишният ми син е гневен на това какъв свят им оставямеМария е посланик на кампанията на bTV "Да изчистим България заедно" и е част от журито на конкурса за плакат "Добрият пример"

Има ли грозна детска рисунка?

Милена: "Има неоптина детска рисунка. При децата грозно и грешно няма, това е виждане на родителите. Децата са изключително искрени и директни. При тях това, което мислят, е това, което виждат, което казват и правят."

Повече за конкурса и за самата Милена разберете от видеото по-горе.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите