Инфлуенсър – една от най-популярните професии на нашето съвремие, която днес все повече хора припознават като свое призвание. Една жена обаче тръгва по този път преди повече от десетилетие. Тя е известна в родината си като първия балкански инфлуенсър. Зорана Йованович стартира своя блог през 2011 година. Днес, 10 години по-късно, тя продължава да бъде еталон за красота и стил в родната Сърбия. Зорана не крие, че външният ѝ вид се дължи освен на ежедневните грижи, които полага за себе си, така и на няколко естетични интервенции, до които е прибягвала през годините.

"Моето мнение е, че ако не се харесваш и има вероятност нещо да ти помогне и да те накара да се чувстваш по-добре, независимо дали говорим за операция, интервенция, каквото и да е, трябва да го направиш. Естетичните интервенции не трябва да бъдат табу в днешно време и ако имаме възможност да поправим тези малки недостатъци, които ни вадят очите, дори и другите около нас да не ги виждат, защо не?", споделя тя за Ladyzone.bg.

В края на 2020 година Зорана оперира гърдите си за втори път в рамките на две години, което предизвиква истинска буря в сръбските медии.

"Резултатът след първата операция не беше този, който исках и мисля, че е много по-добре да направя втора и да бъда доволна, вместо да не мога да погледна себе си в огледалото. Когато говорим за пластична хирургия, никога не знаеш какво ще получиш като краен резултат, затова е много важно да говориш на един език със своя лекар, да му обясниш какво точно искаш, да му покажеш снимки, да се намерите. Трябва да слушаш и неговите съвети, за да бъде избегнат този момент с две операции в рамките на две години", откровена е тя.

Инфлуенсърката обаче е твърдо против сляпото следване на трендове в тази област.

"Например аз никога не съм си оперирала носа, винаги съм имала идеален, малък нос, който ми изглеждаше добре. В последно време обаче много момичета прибягнаха до тази интервенция и сега носът ми изглежда голям в сравнение с техните. Подобно нещо може да комплексира много хора, защото чуждият нос е по-хубав, по-малък и по-правилен, просто защото е опериран".

Голяма част от хората на Балканите обаче все още гледат с недоверие на естетичната хирургия.

"Това, което винаги ме ядосва, са тези предразсъдъци, че ако имаш големи гърди, ти автоматично си леко момиче, нямаш своя професия, занимаваш се с проституция и всичко останало, което, разбира се, е далеч от истината. Това, че имам по-големи гърди или по-големи устни не означава, че нямам нищо в главата си", казва Зорана.

А какъв е идеалът й, когато говорим за красотата в 21 век?

"Има две жени, за които си режа вените – първата е вашата Николета Лозанова, а другата е Морган Осман. Двете са доста подобен тип жени, който аз наричам „бомба”. Когато ги видиш, просто няма как да ги подминеш. Различни са от масата, но някои хора просто харесват нещо малко по-различно", категорична е сръбкинята.

  • Фотографът Петър Тодорински: Еротичната фотография е нещо интимно
  • Някои го предпочитат (не)естествено: Какво промени Норма Джийн, за да бъде Мерилин Монро?
  • Д-р Елена Румянцева - как да се грижим за красотата на лицето си след 40 г.
  • Елина Кешишева: Красотата винаги е била изключително възбуждаща и вдъхновяваща за мен
  • Има ли Дженифър Анистън пластична операция на носа?
  • Трансформациите на Краля: Майкъл Джексън и операциите като отдушник
  • Даяна Ханджиева: Предпочитам да си остана с малките несъвършенства, отколкото да стана перфектна кукла Барби
  • Джулиана Гани: Правила съм си корекции, които не са в повече, освен бюста ми, но той е емблематичен!
  • Ашли Греъм не иска да променя нищо от пищното си тяло с белези
  • Рада Якова: Перфектното лице, тяло, дори и поведение, е нещо много скучно!