Работа, здраве и любов - какво очкава всички зодии през декември. Гоолемият месечен хороскоп на Алена вече е тук.

ОВЕН 

Работа: Не допускайте длъжните към вас да винят вас в дългове. Имате възможност да обсъдите и поставите началото на осъществяването на идеите си, но без прибързаност и с разумни аргументи. Не се подавайте на молбите на ваши познати и колеги да инвестирате в техен бизнес или в проекти на приятели, за да не се окажете измамени и без налични средства точно преди края на годината. Меркурий е ретрограден от 13 декември, бъдете внимателни.

Здраве: Не са изключени здравословни проблеми. Бъдете внимателни при пресичане на улицата. Пазете се от травми и на работното място. Преумората, активирана от вашите материални стремежи може да навреди сериозно на здравето ви, особено когато Луната е във вашия знак в периода 9-22 декември.

Любов: Стабилността и хармонията, към която вие се стремите, държите да я съхраните и да посрещнете празничните дни в разбирателство, властва през целия месец над вашия личен живот. Само от вас зависи да не допуснете проблеми в отношенията си. Дори и да сте затрупани от работа, се радвате на разбиране от своите половинки, които проявяват грижа и търпение. 

ТЕЛЕЦ 

Работа: Може да се запишете на семинар, дори и след 13 декември, защото ретроградният Меркурий не пречи на тези намерения. Докажете уменията си и се вгледайте в себе си, за да анализирате отиващата си година и да поправите грешките си. От вас зависи да планирате така времето, че да завършите работната година до 13 декември, но не по-късно от 22 декември, защото допълнителната работа вреди на добрата ви форма, а при някои от вас вреди на здравето, годината за мнозина беше напрегната. Преди 13 декември поднесете новите си идеи, за да получите подкрепа или отказ за тяхното осъществяване. Важно е да имате навреме яснота, защото след започване на ретроградното движение на планетата всичко договорено може да се окаже твърде обтекаемо или недоразбрано. Договорете допълнителна работа за началото на новата година.

Здраве: Здравето ви е стабилно, ако се предпазвате от простуди и инфекциозни заболявания особено в дните  22-24, когато Луната е във вашия знак. Пийте билков чай с мед. Обличайте се с топли дрехи. Всеки опит да надскочите вашите възможности води до преумора и притеснение, че няма да се справите със задълженията си.

Любов: Без значение дали са сключили брак в периода на Съдбовна забрана или след нейното отпадане, имате възможност да подобрите отношенията си и да постигнете яснота с половинката си и с вашите роднини за причината пораждаща проблеми. Анализирайте грешките си и се постарайте в празничните дни да сте без гости,  сгъстяващи напрежението в домът ви.   

БЛИЗНАЦИ 

Работа: През декември, особено до 13-и, когато Меркурий започва ретроградното си движение, успявате да постигнете мечтаната финансова стабилност. Щедростта ви е във ваша вреда и може да ви създаде проблеми. Не давайте пари на приятели и роднини, уж за лечение, но с цел си изкарат празниците, а вие да се чудите как да възстановявате загубите си. Добротворството ви през декември се наказва, а кармата, която творите, е негативна. Не ви съветвам да инвестирате в нови проекти, за да избегнете опитите на ваши партньори да спечелят на ваш гръб. Оставете обмислянето им и отговора си за следващата година.

Здраве: Здравето ви е нестабилно, затова бъдете отговорни в дните 26-24 декември, когато Луната е във вашия знак. Сами си знаете причината. Близките ви са изненадани от рязката промяна на настроението ви и се мъчат да ви успокоят. Споделете с тях притесненията си.

Любов: Ако сте семейни приключете със задачите си преди празниците и ги посрещнете в сговор и хармония със семейството си. Съхранете и стабилизирайте брака си, за да не съжалявате, че сте изненадани от самота и неразбрани в края на годината, както ще навлезете и в новата. 

РАК 

Работа: Чувствителността ви към критика и към неприятностите, които ви създават ваши колеги и конкуренти е само във ваша вреда, а и Меркурий е ретрограден от 13 декември.  Забравете за начинанията, дори и ако са ваша мечта. По-голяма полза ще имате, ако завършите  отдавна започнати и изостанали задачи, които ви осигуряват приходи, дори и плащането да е отложено за след Нова година. Не прекалявайте с критиката към вашите партньори, за да не си спечелите неприятели, които неочаквано през януари може и да поискат да приключите съвместната си работа. Не се притеснявайте от трудностите, които надмогвате с лекота.

Здраве: Здравето ви е добро, но е полезно да направите профилактика срещу инфекциозни заболявания, защото грипът може да ви споходи неочаквано особено в дните 26-29 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните са изключително чувствителни, подвластни на емоцията и рискуват да съсипят отношенията си. Поне в мислите си мнозина са пред избор - дали да съхранят брака си, или да мечтаят за ново партньорство, ако е необратимо съсипан. Решенията ви да са основани на разума. 

ЛЪВ 

Работа: Наложете си търпение, не бъдете импулсивно амбицирани на всяка цена да успеете. Месецът ви дава шанса да създадете нови делови партньорства, особено ако до този момент сте се притеснявали да не се обвържете с хора, които биха се възползвали от вашите възможности. Забравете притесненията си, регистрирайте фирма, стига и хороскопът ви да го позволява преди 13 декември, заради започващото ретроградно движение на Меркурий. Ако вече имате частен бизнес не бива да подписвате договори в периода на ретроградността на планетата. Забравете страховете си, че около вас има неприятели, които чакат да ви вредят и не показвайте слабостта си.

Здраве: Здравето ви е добро. Предпазвайте се от проблеми със сърцето не заради преумора, а заради негативни емоции. Не посягайте към чашката в дните 1-4 и 29-30 декември , когато Луната е във вашия знак

Любов: Поставете ново начало и в брака, ако сте си позволили да обтегнете отношенията си и сте събудили съмнения в половинката си, че или бягате от домашните си задължения, или имате извънбрачна връзка.  Ако е второто, дайте шанс на разума да намери компромиса. 

По-смелите зодии могат да опитат терапия с пчели за здраве

ДЕВА 

Работа: Проявявате странна наивност и позволявате на ваши колеги и конкуренти да ви използват и унижават, да демонстрират, че не зачитат вашите знания, но от завист, защото няма как да ви настигнат. Искат да ви злепоставят, за да блеснат, но няма да се получи и ще освирепеят още повече, особено след 13 декември, заради започващото ретроградно движение на Меркурий. Ако сте в ролята на подчинени, не бива да противоречите на вашите началници, но не се съгласявайте  да поемате отговорност за натоварващи ви задачи, които не са свързани с вашите знания и умения и пречат да приключите годината навреме. От вас зависи да се предпазите от последващи негативни обрати.

Здраве: Пазете се от травми. Не прекалявайте с алкохола и спиртните напитки. Месецът не позволява да се подлагате на диета, защото рискувате да си навредите непоправимо, като си създадете проблеми с храносмилателната система, най-вече в дните 4-6 и 31 декември, когато Луната е във вашия знак..

Любов: Семейните да осъзнаят още в началото на месеца и особено през празничните дни, че само търпението и тактът в отношенията ще им помогнат да съхранят разбирателството в брака си. Пазете се от изневери и разгорете пламъка на чувствата си, стига отдавна да не са студена пепел. Само в този случай имате право на раздяла без повече бавене. 

ВЕЗНИ 

Работа: През декември, въпреки че след 13-и Меркурий е ретрограден,  имате шанса да смените деловата си среда или да я обогатите с полезни нови познанства, ако усещате, че тази, в която сте в момента, ви блокира и не ви позволява да скочите на нов кариерен връх. Ако имате намерение да се впускате в импулсивно решена промяна, зажаднели за нещо ново и различно, внимавайте, за да не ви споходи провалът точно преди празниците. Месецът е подходящ да проучите и обмислите промяна на работата или ако имате ваш бизнес, да проведете преговори за съдружие и участие в съвместни проекти. Съветвам ви, ако планирате инвестиции, независимо дали във ваши или в съвместни проекти, на всяка цена да избягвате посредници. Ако не е възможно, по-добре откажете участие, спестете си големи бъдещи неприятности. Насрочете деловите разговори за 4, 5, 11, 12 декември, а ако подписвате договори, го сторете на 4, 5, 12 декември.

Здраве: Здравето ви е нестабилно. Добре е да промените ритъма си на живот и да си наложите умереност и спокойствие.  Не натоварвайте бъбреците с течности и бедрата със спорт, най-вече в дните 6-9 декември, когато Луната е във вашия знак. 

Любов: Съветвам семейните да бъдат особено внимателни през декември, защото стремежът им към запознанства, на който не успяват да устоят, е гаранция, че ги грозят сериозни семейни проблеми. Отдалечете от дома си дразнителите роднини. Трудно е, но не е невъзможно  да не са част от обкръжението ви. 

СКОРПИОН 

Работа: През декември сте орисани да срещате неочаквани трудности, които пречат на плановете ви и бавят постигането на целите ви, въпреки че сте планирали дните и задачите си. Няма причина за притеснение, ако не успеете да приключите с работата си до коледните празници, а и Меркурий е ретрограден от 13 декември. Във ваша полза да отложите деловите пътувания, които може да ви донесат неочаквани разочарования, дори и ако познавате добре хората, с които ще се срещате. Не бива да подписвате договори за съдружие и да инвестирате, за да не търпите загуби заради некоректни партньори.

Здраве: Здравето ви е стабилно. Зимата е причина да не ви се излиза, но е добре да посещавате поне два пъти седмично спортната зала, за да не навредите на здравето си особено в дните 9-11 декември, когато Луната е във вашия знак. Застоялият живот ви депресира.

Любов: Семейните двойки, без значение какъв е стажът им в брака, ще се сблъскат с трудности заради разправии, следствие от служебната им заетост и напрежението, на което трудно издържат.  При агонизиращ брак вземете решение за раздяла като изчакате новата година. 

СТРЕЛЕЦ 

Работа: Не се противопоставяйте на ретроградния Меркурий от 13 декември до края на годината. Месецът е подходящ да обмислите и направите крачка към създаване на ваш бизнес, ако и хороскопът ви го позволява, или закриването му, ако е проблемен, но до този момент сте се колебали как е правилно да постъпите. Което и да предприемете, предупреждавам, че дните са само до началото на ретроградността на планетата. Стабилизирайте позициите си и съхранете авторитета си    пред вашите делови партньори и подчинените си. Не пропускайте деловите пътувания зад граница и не се притеснявайте да създадете нови отношения със задгранични партньори.

Здраве: Здравето ви е отлично. Ваша цел през този месец е да съхраните доброто си здраве и да не си навредите заради липсата на правилен хранителен режим най-вече в дните 11-13 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През декември съветвам семейните да внимават с промените у дома и с пътуванията, за да не създават негативна нагласа в брачната си половинка и съмнения, че изневеряват и са с компания. 

КОЗИРОГ 

Работа: Меркурий е ретрограден от 13-и, ето защо ви съветвам да сте внимателни, защото финансовата ви стабилност може да се разклати, ако не осъзнаете, че емоционалното ви съчувствие към приятели и роднини и щедростта ви са само във вреда на бъдещите ви планове. Няма причина да си създавате неприятности, като теглите пари от личната си сметка, която не е бездънна, а ще ви ги връщат през новата година. Възможно е да се наложи да правите спешни и неочаквани разплащания. Ще ви трябват пари, още повече ако пътувате зад граница за празниците.

Здраве: Пазете се от травми заради непредпазливост, ако искате здравето ви да е стабилно. За да бъдете здрави ви съветвам вечер да си почивате и да не излизате на разходки в тъмното, като е добре да не сядате зад волана особено в дните 13-15 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не се вживявайте само в работата и кариерата си, за да не съсипете предпразнично отношенията си у дома. Разбирането, което проявява семейството ви, не е причина да забравяте домашните си задължения, а също и да не се прибирате за вечеря. Бъдете умерени в думите и действията си, не принуждавайте половинката си да ви отговаря с агресия. 

ВОДОЛЕЙ 

Работа:  Не се изкушавайте да сменяте професионалното си поприще, ако сте доволни от заплащането в настоящето, за да не се окажете в колектив, който не ви приема, ако сте различни от общоприетото, особено сред 13 декември, когато Меркурий започва ретроградното си движение. Идеите ви може да се превърнат в реалност с подкрепата на колегите ви, чиято помощ ви съветвам да цените, но не се доверявайте на странични хора, които целят вреда.

Здраве: Здравето ви се стабилизира. Не се опитвайте да надскачате себе си, за да не навредите на вашето здраве. И през този месец преумората ви вреди, а и сте застрашени от травми и проблеми с кръвоносната система, особено в дните 15-17 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните които са обтегнали отношенията у дома, да не прекаляват с изискванията си, защото рискуват да създадат пропаст между себе си и брачната си половинка и да съсипят необратимо личния си живот. Идват празници, заради които си гарантирате разправии, ако не успеете да ги организирате, както сте решили преди време и ги провалите. 

Женска работа ли е чистенето и готвенето - вижте в анкетата ни. 

РИБИ 

Работа: Не водете разговори за преместване на ново работно място, освен ако не сте подвластни на пълно неразбирателство в настоящата ви работа, а и Меркурий е ретрограден през зялата втора половина на декември. Месецът обаче е добър за преместване на нова работа, ако сте подписали предишния месец договора си. Не се впечатлявайте, ако ваши подчинени или колеги, с които работите дълги години, проявят неуважение към вас заради скока ви на нова обществена позиция, което трудно ще преглътнат, но промяната сте си я заслужили.

Здраве: Здравето ви е нестабилно. Редувайте работата с почивка и развлечения и не си създавайте проблеми с вашите близки само защото сте отпаднали, но отказвате да отидете на лекар или да си останете у дома. Бъдете отговорни в дните 17-19 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: От вас зависи  да не стигате до раздяла заради нечии съвети или съмнения за изневяра само защото сте срещнали някого, който може да ви гарантира материални блага, но те може да са мираж и огромно разочарование за вас, дори и да не сте меркантилни. Единствената причина да се разведете е свързана с необратимо съсипани отношения.