Той е "Мистър България" 2021. В края на август Виктор Русинов печели конкурса и се превръщав най-красивия 22-годишен мъж в в страната.

Роден е в София и съвсем доскоро е национален състезател по плуване. Но професионалният му път съвсем не се изчерпва със спортните занимания – Виктор следва "Кино и телевизия" в Нов български университет и по негови думи мечтае да стигне до Холивуд.

В студиото на COOLt "Мистър България" 2021 споделя, че решението да се впусне в конкурса било спонтанно и „на шега“:

„Да кажем, че съм търсел нещо ново, нещо по-интересно, нещо, което не съм правил. Общо взето търсех нови емоции“.

Само най-близките му приятели знаели за участието му в надпреварата и допълнително го мотивирали. Това, което би казал някой ден на децата си за своя успех, е „Деца, баща ви преди много години реши да участва на „Мистър България“ и по някаква случайност го спечели“.

Виктор Русинов впечатлява със своите скромност, искреност и откритост.

Твърди, че няма универсална формула като сбор от качества, необходими, за да спечелиш титлата „Мистър България“. Но това, което със сигурност не се харесва на журито, са маските, които много хора слагат:

Много хора се правят на такива, каквито не са. Аз гледах да съм просто себе си, усмихвах се и се забавлявах.

В близкото бъдеще за Виктор предстои да се яви на конкурса „Мистър Вселена“, за който вече има покана. Международната надпревара ще се проведе в Делхи, Индия тази есен. Участието му е допълнително мотиварано от неговата страст към пътуванията до далечни дестинации и опознаването на нови култури.

Младият българин счита, че е етично да запази личния живот за себе си, но не се притеснява да разкрие, че към момента няма жена до себе си.

Вярва в любовта от пръв поглед, тъй като я е изпитал през изминалата година. Въпреки крехката си възраст, Виктор Русинов споделя, че се е влюбвал и „Това е едно доста силно чувство, което човек хем го гони, хем бяга от него. Човек, когато е влюбен, първо е сляп, второ – може да бъде много наранен“.

"Мистър България" търси „Естествен човек, който обича да се забавлява и да има чувство за хумор задължително. Защото аз обичам да се смея, обичам да се забавлявам, обичам да опитвам нови неща“.