Певицата Димана Мирчева -  DIA, Фабрицио Паризи и Васил Иванов – The Editor са се обединили в нов съвсем албум. Тримата отдавна работят заедно и дълго са си мечтали да представят цялостен проект, за който разказват повече в COOLt. 

Албумът, озаглавен „Wind of East“ („Вятърът от изток") съдържа 10 нови етно-хаус парчета. Всички те са народни произведения и са подбрани от самата DIA.

Заглавната песен вече се радва и на своя видеоклип, който е дело на режисьора Петър Симеонов.

Видеото е заснето на няколко локации, сред които автeнтичен магазин за музикални плочи и звукозаписно студио. Младата певица DIA е на мнение, че плочите се завръщат като музикален носител.

Музикантите споделиха, че според тях комбинацията от народна и хаус музика е много интересна и успешна. Точно такава песен би ни представила достойно на песенния конкурс "Евровизия".

„Според мен формулата трябва да е точно такава." - сподели Фабрицио Паризи.

"Това е нещото, което ни идентифицира като народ, и ни прави по-отличими от останалите“, уточнява DIA.

Песента „South Legend“ е един от най-успешните им проекти заедно.

Достигнала е до топ 50 на „Шазам“ и е включена в плейлистите на радиа не само в България, а и в Гърция, Турция, Мароко, Италия и Германия.

„Успяхме чрез видеото да покажем кадри от българското Черноморие“, коментира Васил Иванов – The Editor. DIA се радва от факта, че тази песен се е превърнала в „химн на южното ни Черноморие“.

Цялото предаване COOLt гледайте на btvplus.bg.