„Направихме „Ugly Cry“ в Лондон през януари. Буквално за 4 часа я записахме, но после добавяхме различни детайли и финално я завършихме преди два месеца. Песента е доста по-различна и по-динамична от характерното за мен. Тук не говоря за депресия, за тъга“ – сподели Виктория Георгиева в предаването „COOLt”.

Тя призна, че вече е преживяла историята от песента. Посланието е, че не трябва да забравяш откъде си тръгнал, да си стъпил здраво на земята.

„Във видеото показваме невзрачно момиче, на което никой не му обръща внимание. След това нещата се обръщат и всички я издигат на пиедистал. Накрая момичето изгаря трона, защото не иска нито едната крайност, нито другата. Иска нормален живот“ – обясни Виктория.

Евровизия 2020 не се проведе заради пандемията, но букмейкърите обявиха, че всъщност Виктория е имала най-голям шанс да спечели с песента си “Tears Getting Sober”.

„Не го очаквах. Писаха ми хора от различни държави. Как са се припознали в историята и как песента им помага в трудни моменти. Ядосах се, че не мога да пея на конкурса, но пък сега имам шанса да се явя отново. В някои държави правят нови конкурси за 2021 г. и участниците от миналата година трябва да се доказват наново“ – сподели Виктория.

Тя трябва да подготви запис с концертно изпълнение на „Ugly Cry“, в случай че заради пандемията отново няма конкурс.

„Песента покрива всички изисквания за Евровизия, включително най-важното – да има послание. Надявам се да я представя в Ротердам“ – обобщи Виктория.

Вижте целия разговор във видеото горе.