2022 ще година ще премине под знака на планетата Венера. Това според астроложката Светлана Тилкова-Алена вещае силни емоции за огнените знаци. Какво още ни очаква през идната година тя сподели в студиото на "Тази сутрин".  

"2022 се очертава като врящ казан. В годината, която идва, ще врат и ще кипят страсти" - разказва тя. 

 По традиция, своите прогнози е обобщила в 3 нови издания - "Вашата календарна 2022 г.", "Астрологичен хороскоп" и "Лунен календар на красотата".

Според Алена зодиакалните знаци, за които годината ще е успешна, са всички, които се влияят от ретроградния Меркурий. Причината е, че това явление ще се случи цели 4 пъти през 2022 г. 

Въпреки това Алена уточнява, че никоя зодия не е самостоятелна за себе си. На зодиакалните знаци влияе асцендента, индивидуалността на човек и др.

В ретроградността на Меркурий, която ни очаква, има и и положителни страни.    

"Годината на Венера за съжаление ще се радва 4 пъти на присъствието на Меркурий. Искрено се надявах той да е ретрограден само два пъти, но точно 4 пъти той ще ни кара да се вглеждаме в себе си, да излизаме от кожата си и да влизаме обратно вътре. Дано като влизаме, да сме по-добри и човечни".

  • Според Алена огнените знаци ще изразяват чувствата си много емоционално. Ако обаче попаднат на партньор Риби, Скорпион или Рак, мощните чувства ще бъдат загасени много бързо. 
  • Всички въздушни знаци пък могат да имат главоломен успех.  

Кога са най-подходящите дни за започване на диета, подстригване и други подобни всеки може да провери в книгата й "Лунен календар на красотата".

Цялото предаване "Тази сутрин" гледайте на btvplus.bg.