2022 година се очертава като поредната година, в която ще прекарваме много време пред малкия екран. Вижте кои обаче са сериалите, за които наистина нямаме търпение.

Изненадите за феновете започнаха още в първите дни на годината. Тийн драмата "Еуфория" се завърна със своя дългоочакван втори сезон, който се забави с две години и половина поради COVID-19 пандемията. Новите 8 епизода отново проследяват как главните герои преминават през изпитанията на любовта, предателството и изневярата.

Вече е заснет и готов втори сезон на "Бриджъртън". Действието на историческата драма се развива в началото на 18 век в Лондон и разказва за живота на голямо семейство, което се опитва да намери своето място във висшето общество. С първия си сезон "Бриджъртън" се превърна в най-гледания сериал на "Нетфликс" преди появата на "Игра на калмари". Дали обаче втория сезон ще успее да надскочи този успех, ще разберем на 25 март.

Ирландската гангстерска сага "Peaky Blinders" също се завръща за шести, последен сезон. Той трябваше да е готов още миналата година, но епидемията от COVID-19 попречи продукцията да се реализира по план. Това обаче не е краят на историята - продуцентът Стивън Найт готви пълнометражен филм по мотиви от поредицата.

Петият сезон на "Короната" ще излезе през ноември 2022 г. и ще ни потопи в 90-те години на миналия век. Актьорите Доминик Уест и Елизабет Дебики ще влязат в ролите на принц Чарлз и принцеса Даяна. Именно бурният семеен живот на двойката ще е в основата на сюжета на предстоящите 10 епизода.

Предстои да гледаме и "Домът на дракона" - предистория на един от най-успешните сериали на всички времена - "Игра на тронове". Действието в сериала ще се развива 200 години преди "Игра на тронове" и ще разказва за рода на Таргариените, известни с това, че яздят дракони и не могат да бъдат убити с огън.

Най-дългоочакваната телевизионна премиера на 2022 г. обаче безусловно ще е сериалът "Властелинът на пръстените: Пръстените на силата". С бюджет от 465 млн. долара това ще е най-скъпият сериал правен някога, а зад продукцията застава самият Джеф Безос. Милиардерът е почитател на творчеството на Толкин и лично е водил преговорите за закупуване на правата за създаване на сериал по книгите. Премиерата на "Пръстените на силата" се очаква на 2 септември.