Двама души се срещнали – единият бил щастлив, другият нещастен. Тогава нещастният попитал щастливия какво взема за да е толкова щастлив, а другият отговорил: „Решения.“ Това е любимият анекдот на Сандра Алексиева, която прави един от най-популярните кулинарни сайтове в България и днес празнува рождения си ден. Тя е убедена, че човек може да успее тук, стига да е достатъчно смел и решителен.

Сандра разказва, че никога не ѝ е минавало през ума, че може да си изкарва парите с това, което обича да прави като хоби – да готви. Решението да направи сайт е дошло почти случайно.

Снимка: bTV

След смъртта на майка ѝ, която е издавала кулинарно списание, Сандра и сестра ѝ решават да направят нещо, за да почетат паметта на покойната жена и да продължат делото ѝ. И тъй като печатните издания масово фалират, сестрата на Сандра предлага да направят уеб сайт.

„Аз тогава погледнах сестра ми и казах: „Мони, кой ползва интернет“, спомня си със смях Сандра. Сестра ѝ обаче ѝ е казала, че не след дълго ще се шегуват заради тези нейни думи. И наистина, интернет превзе света и животът ни вече е невъзможен без него.

Сандра казва, че няма нито една основателна причина да напусне България и смята да продължава да се развива у нас. Тя в никакъв случай не е съгласна, че в България е по-трудно да се прави бизнес. Дори напротив – по-лесно е, защото конкуренцията е по-малка.

Какво още каза Сандра Алексиева може да чуете във видеото.