Ели, Злати и Марина са трите момичета от трио "Ы", които впечатлиха журито с изпълнението си на микс от руски песни в "България търси талант"

Всъщност триото има 10-годишна история. Повече за интересните неща, които са им се случвали, споделят в студиото на "Тази неделя". 

"Телефоните прегряха след участието ни. Като приключи предаването, изведнъж стана страшно", споделя Марина.  

За тях "България търси талант" е техният ракетен носител. 

Преди 10 години получават покана да направят руска вечер в заведение. След нея се оказва, че има изключителен интерес към популярната руска музика. 

Но и преди да бъдат заедно, всяка от тях се е занимава с музика и изкуство. Всяка от тях е свързана по някакъв начин с руската култура. Елеонора играе във вариететен театъра, а Злати предпочита българска естрада, но и руските песни са й любими. 

"Имаме много интересни случки. Марина си беше забравила полата и си направи такава от една тениска. Случвало се е цип да се разтвори на сцената и да се гоним една друга на сцената. Падали са батерии на микрофона. Тогава се събираме две на един микрофон. Но тези ситуации не ни плашат. Разбираме се с един поглед", разказват за забавната страна на изпълненията си трите. 

Руските им песни обаче често предизвикват и сълзи. 

"Има песни, които много влияят и на нас, и на публиката. Случвало ни се е да плачем на сцената."

"Москва не вярва на сълзи" е едно от най-емоционалните им изпълнения. 

"Няма лоши песни. Всички песни докосват хората по различен начин", споделя Марина. 

Чуйте изпълнението им на "Позови меня" във видеото. 

Цялото предаване "Тази неделя" гледайте на btvplus.bg.