Димитър Димитров от врачанското село Мраморен е баща на 13-годишната Дорина.

Шест месеца след раждането на момиченцето става ясно, че тя страда от детска церебрална парализа (ДЦП) и епилепсия. Димитър и съпругата му се грижели заедно за детето, но преди година жената умира и таткото остава сам.

"Усмихва се, всичко разбира, просто не може да отговори. Понякога я виждам как се ядосва, иска да участва в разговора, но не може", описва Димитър състоянието на Дорина.

Двамата оцеляват с 1400 лева месечно.

Това е пенсията на момичето и заплата на баща й, който през топлите месеци взима и допълнително работа по строежи, като му се налага да я води със себе си.

Домът им обаче има нужда от ремонт - въпреки, че е подменил покривка, той все още мечтае за вътрешна баня и тоалетна.

Дорина също така посещава и център за деца с увреждания във Враца. "Като си я взема с колата, е пълна с емоции, защото е общувала с дечица на нейната възраст, аз тука не мога да ѝ създам тези условия", разказва бащата.

След репортажа на bTV нещата за двамата се променят в положителна посока.

Аз заспах жаба, а се събудих принц, дъщеря ми е телевизионна звезда. Започнах ремонта на банята, а имам и много друга помощ, която постоянно пристига. Плочки от Бургас днес ще дойдат, както и имам предложение да отидем до Турция за по-кардинално лечение за Дорина“, разкрива Димитър.

Дошла е и покана Дорина да посещава училище в Дневен център.