От 2000 г. до днес един човек е незименна част от нюзрума на bTV. А днес е последният работен ден на легендарния продуцент на bTV Петър Томов.

Снимка: Евгений Милов

"Явно тук е било достатъчно интересно - и за мен продължава да бъде - за да не отида другаде", каза той по време на гостуването си в предаването "Тази сутрин".

Снимка: Евгений Милов

"Чувството за хумор ни спасява, защото нашата работа е ужасна - ужасно напрегната, ужасно тревожна, ужасно трудна... И във всеки един момент се учиш. Ако ти не съхраниш чувството си за хумор и за самоирония, ще влезеш в болница", допълни той.

„Не мога да се нарадвам още на почивката си, защото един месец не е много, но свиквам. Това, което виждам тук и което видях, когато влязох в bTV преди 22 години и два месеца, буди в мен такова вълнение, че на човек му е трудно да си представи“, сподели той.

Снимка: Евгений Милов

„Разликата е огромна - и технически, и по начин на мислене нашата телевизия се промени много. В bTV само прозорци не съм чистил. Мел съм пода, но това е част от живота“, разказа още Петър Томов.

Снимка: Евгений Милов

„30 дни съм в отпуск и се събуждам като зрител. Много ми се свива сърцето, че започваме с убийства, пожари, наводнения и атентати. Казвали са ми, че такъв е животът, но той има две лица. Много е хубаво, че се разговаря и за другите неща от живота - това ми се иска да гледам сутрин“, сподели още Петър Томов.

Снимка: Евгений Милов

Петър Томов носи едно огромно сърце, което тъпти за хората, с които работи и с които живее. Чувал съм всяка твоя дума, защото зная, че зад нея са стояли мъдрост , опит и добронамереност", каза Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавание и спорт" в bTV. 

Снимка: Евгений Милов

"Тръгвам си щастлив от тази телевизия - щастлив, не защото си тръгвам, а защото тук оставям хора, на които се възхищавам и хора, без които не мога. Защото тези хора са ме зареждали. За тези 22 години не съм хукнал някъде, защото не съм искал - не че не съм имал възможност. Тук намерих истински приятели - пожелавам на всеки един човек да има такива приятели", каза Петър Томов.

Снимка: Евгений Милов

Вижте какви любопитни истории и забавни моменти разказаха колегите му от bTV в следващото видео.