Само два дни ни делят до началото на астрономическото лято… колкото и невероятно да изглежда от времето навън. По тази причина в студиото на COOLt беше пътешественикът Живко Константинов, който сподели кои са най-добрите места за посещение на юг от България.

Като първа дестинация той препоръча Кипър. Там нямат проблем с лошото време и се радват на съвсем истинско лято. Водата е кристално чиста, а плажовете са перфектни. Единствената уловка е, че чадърите се плащат.

Снимка: istockphoto.com

Един от плюсовете на гръцките плажове в момента е, че няма много туристи, понеже хората все още са наплашени от COVID-19.

На повечето гръцки плажове не е презастроено, като в България, така че отличното прекарване и спокойствието на туристите са гарантирани.

Снимка: istockphoto.com

Едно от най-интересните места, които туристите могат да посетят, е град Ханя. Тъй като много култури са минали от там, архитектурата напомня на тази във Флоренция и Венеция.

Хората с по-дълбоки джобове могат да прекарат известно време и на Миконос. Живко Константинов сподели, че е прекарал там само един ден, тъй като това е една от по-скъпите дестинации в Гърция.

Снимка: istockphoto.com

На острова има мелници, които са емблематични, тъй като Миконос е известен като „Островът на ветровете.“

Във видеото може да чуете кои други дестинации препоръча Живко Константинов и какво му е направило впечатление по време на приключенията му.