"Текстът на песента "Пъзел" трябва да пресъздаде усещането да не се предаваш, да цениш приятелството, да събираш парчетата от пъзела на живота си и да ги подредиш както трябва. Това парче е голям шамар!" - споделя Наско от група Б.Т.Р. в "Тази неделя". Песента е пилотна за 13-ия им студиен албум, който трябва да излезе на 13 октомври тази година. 

Вдъхновение за новите парчета черпят от живота.

"Той всеки ден ни поднася безброй много теми. Особено в интересните времена, в които живеем напоследък. Няма как да не си направиш равносметка, но и да не погледнеш напред. Тези моменти - приятелството, подкрепата е хубаво да се възпяват" - акцентира още върху значението на текста Наско.

"През изминалата година имахме възможност да оценим истинските неща, които останаха, и да кажем довиждане на тези, които не останаха. Песента "Пъзел" е за истинското приятелство. Този пъзел е и част от пътя на група Б.Т.Р." - разкрива повече подробности и Славчо Николов от групата. 

И двамата разказват, че винаги първата песен от техните албуми се е появявала трудно. Причината е, че държат на детайлите и се "заиграват много в технически детайли". Първата песен обаче вече е пусната и занят, че след това всичко ще е по-лесно.

"Нашата най-голяма сила е свиренето на живо. А искаме да я предадем в записа в студио. Може би от там идват трудностите. Първата песен е голяма отговорност, защото трябва да влезеш в настройка за студио." - уточнява тази тяхна особеност Наско. 

Двамата музиканти са приятели от години и не пропускат да споделят заедно и лични моменти. Празнуват рождения ден на Славчо на клубно изпълнение с много публика. Над 500 човека му изпяват Happy birthday, което го кара да определи празника си като "прекрасен". 

Това е и първото голямо концертно събитие за групата след паузата заради COVID-19. 

"Беше празник и защото след дълга пауза отново се срещнахме с хора на сцената. Наистина беше страхотно! Първи такъв хубав голям концерт в София и наистина беше много емоционално" - описва музикалното събитие Наско. Следващият им концерт ще се състои на 21 май, във ФКЦ-Варна.

"Като излезеш на сцена, забравяш всичко. Някои тежки моменти сме ги запечатли в песни, които са станали емблематични за групата" - казва Славчо. По този начин работата им става не само наслада за феновете, но и начин те самите да излизат от "дупки и пропадания".

Новият им албум ще включва 10 песни, по които работят усилено в студио. 

"Опитваме се да надскочим себе си. Ще има изненади. Ще бъде цветен албум, а стилът си остава Б.Т.Р" - издават повече за проекта те.

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg