"В петък сутринта направих снимка на баща ми. Само за мен." Така започна през април 2024 г. своята история Анушка - дъщерята на Ален Делон. 

Анушка е родена на 25 ноември 1990 година в Жиан, Франция. Тя е дъщеря на световноизвестния френски актьор и Розали ван Бреемен - бивша манекенка и втора съпруга на Делон. Анушка е една от онези жени, които поразяват само с поглед. Не, не заради актьорски талант или вроден сексапил. Дъщерята на Делон има очи, които са с различен цвят - кафяво и синьо. Наричат това състояние хетерохромия, то се среща изключително рядко и е любопитен факт, че се проявява основно при жени.

С баща си има специална връзка и заради това той й позволява да го снима при едно от последните им излизания.

 

"Уникален момент на нежност в моя свят на зверове!" - нарича тя времето, прекарано заедно. 

Магнетичен поглед, харизма и присъствие - така изглежда френският идол, който почина днес на 88-годишна възраст. 

"Мислех, че е красив. С вечните си стоманеносини очи, жив, боец, който ми даваше невъобразима сила. Моят собствен безсмъртен. Показах му снимката и той я сметна за красива, толкова красива, че го попитах дали мога да я споделя с вас, неговата публика, която се грижи за него."

Впоследствие, на 13 юли, Анушка Делон добави други две снимки на баща си, този път наистина последни. На тях виждаме как подстригват легендарния актьор.

Моментите на близост на баща и дъщеря са много. 

 

Своя дебют в киното Анушка Делон прави, когато е на 13-годишна възраст, във френския приключенски филм „Лъвът“ през 2003 година. Тя изпълнява ролята на свободолюбивата Патрисия, която живее заедно със семейството си в Африка. Ролята на бащата – Джон Булит, се изпълнява от истинския ѝ баща – Ален Делон.

Последната снимка, която дъщеря му е направила на Ален Делон, е скъп спомен за нея.

"За спомен от времето, което прекарахме заедно. Закуската с него ми дава безкрайна благодарност."

Преди време децата на френския актьор Ален Делон подадоха жалба в съда срещу спътницата на баща им Хироми по обвинения в тормоз и незаконно присвояване на личната му кореспонденция. Ален Делон се е присъединил към иска срещу спътницата си в писмено изявление. Жалбата е подадена в Монтаржи, департамент Лоаре, от трите деца на френската кинозвезда - Анушка, Ален-Фабиен и Антъни Делон. 

След сърдечно-съдовите проблеми на актьора през 2019 г. тази жена се премести в дома му и стана все по-агресивна, с унизително и оскърбително отношение към него и децата му, се казва в изявление на адвоката на децата на Делон.

През 2017 г. Ален Делон обяви края на кариерата в киното. Актьорът, който получи инсулт през лятото на 2019 г., се снима в повече от 90 филма сред които "Роко и неговите братя", "Гепардът", "Басейнът", "Зоро".

Трябва ли да се притесняват феновете му? 

„Не се притеснявайте“ - отговаря актьорът на всички. 

Какво казва за Ален Делон колежката му - актрисата Орнела Мути, вижте във видеото.