В края на февруари Атанас Пенев, известен на всички като Наско от Б.Т.Р. отпразнува 50-ия си рожден ден. По този повод той гостува в „Тази събота и неделя“.

„2020 г. не я броя в професионален план, пишем я дъждовна. Работим по нови неща, но беше трудно да свикнем да работим вкъщи. Пет месеца не се бяхме събирали да репетираме заедно. Странна година“ – сподели Наско, който е отпразнувал юбилея си скромно вкъщи.

„На следващия уикенд ходихме до Сърбия, за да се видим с фамилията на съпругата ми. Сръбския език го разбирам, ако не говорят бързо и не използват сленг. Говоря го без падежи“ – призна музикантът, чиято съпруга Ивана е от Ниш.

Двамата имат дългогодишна връзка, но се ожениха чак през октомври 2017 г. Дъщеря им Мартина е актриса.

„Старая се да не се главозамайвам от успехите. Когато чух първия си запис от живо изпълнение, бил съм на 16-17 години, направо се ужасих. И сега много не обичам да се слушам. Намирам си грешки“ - сподели Наско, който се надява през есента Б.Т.Р. да представи новия си албум.

„Ако трябва да откроя някои по-специални концерти, сещам се за един сборен предколеден концерт, на който изпяхме само две песни. Спомням си, че Лили Иванова беше на сцената преди нас. Когато запях „Спасение“, цялата публика започна да пее и се разплаках. Другият концерт е, когато подгрявахме „Айрън Мейдън“ през 1995 г. Всъщност тогава разбрахме, че от нас ще стане нещо. В началото публиката ни освиркваше, но за 20 минути успяхме да обърнем ситуацията до това да викат „Още!“ – разказа Наско.

Целия разговор можете да видите във видеото горе.