Безумно талантливият Иван Иванов е един от участниците, който продължава напред от отбора на Любо Киров в „Гласът на България“. Уверено можем да наречем този отбор „мъжки“, защото треньорът даде и трите стола в етап „Нокаути“ на мъже.

„Наистина съм изумен от това, което се случи. Още не мога да повярвам, че Любо направи този избор и даде шанс на мен да бъда на първия стол“, коментира Иван Иванов в студиото на COOL…T.  

Това е доказателство, че той е участникът, който е докоснал най-силно Любо Киров.

„Гордея се със себе си и с факта, че успях да докосна, както него като мой треньор, така и публиката“, допълва Иван.

Хората често наричат Иван „българският Ед Шийрън“ и това го радва, защото „Ед е моят идол -  той е човекът, заради когото започнах като цяло да се занимавам с музика“.

20-годишният младеж се е явявал и преди в музикалното шоу, но тогава не успява да обърне нито един стол.

„Ще работя една цяла година, за да дам всичко от себе си“ – така Иван се мотивира да продължи да се развива, за да покаже това, на което е способен днес.

Тази година Иван отново не е вярвал, че ще стигне до „Нокаути“ – това ли е бил най-трудният етап до момента?

Споделя, че при него водеща е емоцията, която е „Гласът на България“: „Самото вълнение, енергията, която изпитах, просто е неописуемо. Искам просто да ви кажа, че всеки един артист заслужава да бъде на такава сцена и да изпита такава енергия!“.

„Falling“ на Хари Стайлс е парчето, което Иван изпълни и си спечели първия стол в отбора на Любо Киров. Определя песента като красива и добавя, че Хари също е един от любимите му изпълнители, защото „определено е уникален артист.

"Харесвам го, защото е различен, не е типичният музикант. Иска да бъде себе си“, допълва Иван.

20-годишният участник разкри, че продължава да пише и авторска музиката. Текствете е написал по време на първата карантина и прави заключението, че пандемията и трудните моменти вдъхновяват всички артисти да творят: „Трудните моменти смятам, че са вид мотивация - момент, в който ти работиш, за да съзададеш нещо хубаво и красиво“.