За търпението, първата таванска квартира и любовта на тромпетиста от "Акага" Иво Казасов и жена му Мария 30 години по-късно - вижте романтичната история на двамата в поредицата "Менделсон" на "Тази събота и неделя" по bTV. 

Мария и Иво Казасови пишат без условия историята на своята любов от края на 80-те. Музикалното училище в София събира младежките им погледи, където тя учи флейта, а той - тромпет. Двамата не подозират, че 19 години по-късно техните две пораснали момчета ще изпитват първите си любовни трепети именно в същите класни стаи.

"Флейтистките харесваха тромпетисти, а тромпетистите - флейтистки", каза Мария.

"Имаше много тропетисти, които се ожениха за флейтистки. Тя живееше в единия край на София, а аз - в другия. Като стане 10 часа вечерта, за да може да хванеш градския транспорт, трябваше да си тръгваме по–рано и ти губиш естествено част от купона, точно става най–интересно", каза Иво.

"Когато той ме изпращаше много често моята баба му даваше по 5 лева за такси да се прибере", каза Мария.

"Първият дом ни беше на тавана. Точно бях излязал от казармата, оженихме се и заживяхме там", каза Иво.

От българските групи слушахме ФСБ, излизаха първите им албуми и на един наш приятел баща му работеше в "Балкантон" и преди да излезе плочата, успявахме да я чуем. Тогава любимата ни песен беше на "Екстрийм" - през 1991 г. беше излязла една балада "Modern World". И си спомням, че точно на тази песен ни беше първият сватбен танц", допълни той.

Малко след първият танц именно на тавана се създава и група "Акага".  

"Свирил съм навсякъде трябваше да се изкарват много пари за памперси на децата. И естествено имам много трудни моменти", каза Иво.

"Когато бяха малки децата на мен ми беше най–трудно, защото той много пътуваше и аз сама оставах с дете примерно на 2 години, на 7 години", каза Мария.

Между памперсите и работните нощи днес момчетата им веча са големи и поемат постепенно своя път. С тях остава кучето Пино Казасов. Мими пък започва да работи съвместно с Иво и така те отново са ежедневно заедно.

"Радо, големият ни син, свири в една млада група - "Фънки Миракъл", барабанист е той. А Жорето учи музикален мениджмънт в Лондон, сега е втора година. Добри, талантливи, прекрасни, слънчеви и усмихнати деца", каза Мария.

30 години заедно - каква е философията за успешен брак? Вижте какво споделиха двамата във видеото най-горе!