Комикът Димитър Иванов – Капитана е отгледан и възпитан по модела на „старата школа“. Към своите деца днес обаче прилага смесен моден за отглеждането им.

„Сега родителите се питат дали нещо е правилно, безпокоят се има ли алергени храната, която дават на децата си“, сподели наблюденията си той в „Тази събота и неделя“ по bTV.

Димитър Иванов е баща на две момичета, които учи да бъдат добри и умеят да разсъждават. „Ако точно тя не беше моя жена, вече щях да съм разведен“, призна той за съпругата си, която е по-ангажирана във възпитанието на децата.

„Децата искат внимание“, обясни Димитър. Той често пътува затова съпругата му се заема с голяма част от отговорностите на родителството.

Комикът е първият вентролог в България. Това е умението да говориш, докато не помръдваш тялото си. Още в 7.клас участвал в първата си постановка „Бай Ганьо“. В гимназията пък участва в Пиесата „Криворазбраната цивилизация“. Тогава разбира, че иска да се занимава с изкуство.

Димитър Иванов преживява много трудни моменти на сцената. „Майка ми ме чакаше с инжекции отстрани“, обясни той за един от най-неприятните си спомени. Как децата от публиката го целят с камъни, вижте във видеото.