Време е за традиционната ни разходка в събота сутрин - по-малко от месец преди Коледа отиваме на до някои от най-големите градове по света, които вече са озарени от празнични светлини - вижте кои са те.

Въпреки трудната година, която ще остане зад гърба ни, любимият на малки и големи празник - Коледа, ще даде възможност на всички нас да изпратим 2021-ва в добро настроение. Защото какво му трябва на човек, освен компанията на любимите хора и топлата атмосфера на празника? Точно така - красива и бляскава коледна украса.

Именно заради това тази година в някои страни побързаха да украсят улиците на големите градове, за да създадат подранило коледно настроение у своите жители.

Преди седмица увеселителният парк Тиволи в Копенхаген запали светлините на коледната си елха, за да отбележи началото на коледния сезон, а общо около един милион лампички, придават блясък на втория най-стар увеселителен парк в света, основан през 1843 г., който миналата година остана затворен по време на празничния сезон заради COVID-19.

Този вторник пък на централния площад в Атина се състоя ежегодната церемония по запалването на коледното дърво на града с грандиозно светлинно и музикално шоу. За празника в Атина ще светят общо 350 000 лампички на коледните дръвчета по площадите на 35 квартала в града.

Малко повече от месец преди Коледа грейнаха и празничните витрини на някои от най-луксозните магазини в Париж. Коледната украса е традиция на няколко търговски центъра във френската столица, които всяка година инвестират крупни суми, за да подарят на своите посетители малка доза коледно настроение.

Преди дни първата дама на САЩ Джил Байдън също получи традиционната коледна елха на Белия дом. Тазгодишното дърво пристигна с конски впряг и е високо повече от 5 метра и половина.>