Малкото чудо на Сирия се казва Рагад Исмаил. Тя е 18 месеца и беше извадена изпод развалините на семейната съща в сирийския град Азаз.

Момиченцето оцеля като по чудо, но майка й не успя!

Бременната майка на Рагад умира при земетресението от 7,8 по Рихтер. 5-годишното ѝ братче и 4-годишната ѝ сестричка също са загинали.

Земетресението, считано за най-опасното до момента в двете страни, доведе до множество вторични трусове и срутвания на сгради и разрушения. 

Единствен жив остава баща й. Той е настанен в болница, с тежки наранявания на гръбначния стълб.

Малката Рагад е добре.

За нея в момента се грижи чичо й Абу Хусам. 

"Гръбнакът на баща ѝ е счупен. Майка ѝ е била бременна и сега е загубила живота си", това разказва пред Ройтерс чичо й. Той споделил също, че друго семейство, с майка и трите ѝ деца, от същата сграда е било спасено и е в безопасност.

Какво му трябва на едно дете на 18 месеца? Топло одеяло, коричка хляб - и Рагад отново гледа света с любопитни, големи очи. 

Семейството на Рагад е било разселено по време на продължилата десетилетие война в Сирия. Макар че тя е твърде малка, за да разбере и осмисли шока, който е преживяла през последните два дни, загубата на майка е травма, която би оставила отпечатък в психиката на всеки човек.