Милен Цанов е съсобственик на кетъринг компания, а Ади е сватбен агент и създател на място за организиране на събития. Семейство са повече от 25 години.

Преди 6 години обаче настъпва един от най-трудните моменти за тях - Милен чува диагнозата рак. Лекарите му дават 6 месеца живот. След първоначалния шок, мъжът си поставя срок - 21 дни, за да намери себе си.

Именно това е моментът, в който семейство Цанови преобръщат начина си на живот и хранене. И днес Милен е здрав. Така за Ади и Милен започва промяната - тръгват по Пътя на пълноценния здравословен начин на хранене, целенасочено движение, дишане и овладяване на емоциите.

А съвсем скоро издадоха своята четвърта книга, в която разказват история за вкуса и любовта в живота. Ето какво споделиха двамата от гостуването си в предаването "Тази събота и неделя" по bTV.

"Вкусът на живота е ту сладък, ту горчив. Защото човешкият живот не е статукво", каза Ади.

"Моят вкус на живота винаги е бил много хубав. И много рядко горчив", допълни тя.

"Имахме първоначалната идея да съчетаем една художествена литература, един роман, в който героите пътуват и готвят, и между страниците да има рецепти. Но Милен даде идеята всъщност да издадем две отделни книги, които да издадем в една кутия - "Вкусът на живота", сподели Ади.

Кои са храните за здраве и кои са храните, които ни разболяват?

"Ние ги делим на жива и на мъртва храна. Живата храна е всичко, което природата ни го дава в чистия си вид, без добавки, без тежки термични процеси. Тази храна ни прави здрави", каза Милен.

"Всяка храна, която е обработена по химичен път - готвена е, пържена е, това е мъртва храна. Тя е приятна за небцето, дава ни емоционална радост, но не ни дава в дълбочина енергия", допълва той.

"Когато човек се притеснява и страхува, той блокира имунитета си", каза Милен.

"Единственото и най-важно нещо, което препоръчвам, е да не се страхувате", допълва той.

"Трябва да се придържаме към консумацията на живи храни", каза Ади.

"Така е устроен човека, че ние се учим само от трудностите и от преломните моменти", каза Милен.

"Всеки здраво да работи, да се върне към своите корени, да събере семейството около масата", допълва той. 

Вижте какво още споделиха Ади и Милен Цанови във видеото най-горе!