В рубриката „Парчета живот“ в „Преди обед“ Радина Червенова ни среща с Иван Владимиров. Това е единственият българин, който е треньор на акробатите в „Цирк дьо Солей“. Той потвърди, че циркът не е фалирал, както беше съобщено в медиите. „Всички циркове не са фалирали, защото са спрели да работят. Не може най-големият и известен цирк да фалира“, каза артистът.

Иван Владимиров през годините се е запознал с много известни личности, сред които Адриано Челентано, Ален Делон, Мохамед Али, Пол Маккартни, Пеле, папа Йоан Павел, Диего Марадона и други световноизвестни личности. Българинът е успял да си направи снимки с всички тях.

В Милано Владимиров се запознава с Адриано Челентано в цирк "Орфей". Дъщерята на италианския певец Роза Челентано участвала в цирка с коня си и татко й дошъл по-рано, за да я подкрепи - тогава двамата се снимали.

С Ален Делон се запознават в Швейцария, когато дошъл да празнува 70-годишния си юбилей в „Цирк дьо Солей“. Преди шоуто влизат в столовата на цирка и тогава Иван Владимиров отива и му казва: „Искам да се запозная и да се снимам с вас, вие сте мит“. Организаторката на „Солей“ веднага иска да го спре, но Ален Делон заявява, че не му коства нищо и така успява да зарадва българския си почитател.

Иван Владимиров успява да се снима и с Мохамед Али, когато боксовата легенда идва в Лос Анджелис, за да посети цирка и прави скеч в началото на шоуто с най-ниския човек в света.

Владимиров среща Пол Маккартни и тогавашната му съпруга Линда в „Медисън Скуеър Гардън“. Те посещават залата, да гледат представлението и артистите от цирка отиват, за да ги помолят за снимки. Бодигардът на музиканта им казва да стоят настрана, но певецът го избутва с думите „Ти стой настрана“ и се снима с всички.

Снимката на Иван с майката и братята на Майкъл Джексън е от премиерата в Монреал, където дошли роднините на певеца, като дори единия от тях се разплакал от сантименталност за голямата чест, която циркът оказал на брат му.

Срещата с Пеле се случва, когато цирковите артисти участват в приятелски мач с „Космос“, където по това време играе футболната легенда. Владимиров казва на Пеле: „Ти си цар на футбола“, а той му отговаря, че и той е „цар“ в неговата професия.

За снимката с папа Йоан Павел разказва, че ръководството на цирка е уредило срещата. Тя се провежда в църквата „Свети Петър“, където светият човек посрещнал артистите от „Цирк дьо Солей“ и се ръкувал с всеки от тях поотделно. „Като вземеш ръката на папата да я целуваш, тя е една мека, сякаш не е истинска - и си казваш, че този човек сигурно цял живот нищо не е работил“, споделя акробатът.

Бил е и в Неапол, когато Марадона играе в „Наполи“ - точно тогава отборът печелили купата и легендарният футболист отива на цирк. Арженстинецът е на първия ред с жена си, когато Иван Владимиров изпълнява своя номер с „колелото на смъртта“, след това скача в ложата пред Марадона и го призовава: „Диего, ела вътре да се снимаме“. И футболистът веднага скочил вътре.

Вижте повече за впечатляващите срещи на Иван Владимиров във видеото горе.