От началото на годината зрителите на bTV се радват на успешния румънски сериал „Влад“, който много бързо стана хит и в България. Това е първият румънски сериал в ефира на телевизията и зрителите имаха възможност да се срещнат с харизматичния Влад, в чиято роля е новият в индустрията румънски актьор Адриан Нартеа. В предаването „Преди обед“ актьорът даде интервю за българските зрители.

Той сподели, че е идвал в София два пъти, за да снима реклами, но е останал много изненадан да научи, че само за няколко дни се е превърнал в истинска звезда у нас. Това е станало след като актрисата Елена Бойчева, която озвучава една от героините в сериала, се е свързала с него чрез Инстаграм.

Той сподели, че никога в живота си не е мечтал да бъда звезда и все ощему е трудно да приеме славата си. Най-вече защото с голямата известност идва и сериозна отговорност, тъй като младият мъж вече се е превърнал в модел за подражание на десетки мъже и момчета.

Когато преди няколко години се е явил на кастинга за ролята на Влад, е бил сигурен, че няма начин да я получи, защото не е професионален актьор, а заедно с него са се явили, както му е изглеждало, всички мъже в Румъния.

Адриан минава на втория етап, където вече са само 10 човека, но въпреки това остава изненадан, когато няколко седмици по-късно получава обаждане от агента си, че е получил ролята.

"Сценарият е много добре написан, затова смятам, че извадих късмет да участвам в този проект", сподели той.

Това е първата му главна роля, като до този момент се е снимал предимно в реклами и има няколко съвсем малки роли в кинофилми. Едно от тези почти незначителни участия е в британския биографичен филм от 2014 г. „Кралица и държава“.

Като младеж Адриан Нартеа се е занимавал със спорт в продължение на 10 години и е играл професионално волейбол. Едва по-късно се изявява на модния подиум и това го „заразява“ с желание да бъде харесван от публиката. Така става един от най-търсените модели в Румъния.

Именно кариерата му на модел го среща със съпругата му Алина, която също е в модната индустрия. Двамата се запознават докато снимат в Тунис, нещо между тях пламва и след четири години решават да се оженят.

Адриан има дъщеря и споделя, че никога в живота си не е обичал друга жена толкова. Най-важният урок, който е научил като родител е, че трябва да е търпелив – урок, който съпругата му не е усвоила толкова добре, но ще има такава възможност, защото в момента двойката чака второ дете.

Целите епизоди гледайте на btvplus.bg >>

За трудностите да се снима „Влад“ и предизвикателствата пред актьора може да чуете повече в интервюто на Цвета Макгрегър с Адриан Нартеа.