Победителката от последния сезон на "Фермата" – Ваня Илиева, и милионерът, който се вози в трамвай, Красимир Дачев, дискутираха в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ темата "Забогатяхме или обедняхме в пандемията?".

„Ако не беше „Фермата“, щях да обеднея, но, слава богу, спечелих. Хората с нормални професии обедняха по време на пандемията“ – сподели Хепи Ванче.

„Старите хора казват, че парите са като водата. Все ще отидат до морето. Винаги отиват в ръцете на тези, които могат да ги управляват. В кризата богатите забогатяха още повече. Буров е казал „пари при пари отиват, но малкото при многото“. Аз например имам много големи загуби, защото съм 99% експортно ориентиран. Миналата година имам един промишлен взрив и един пожар“ – разказа Красимир Дачев.

Относно новината, че в България през 2020 г. са се появили нови 151 милионери, той коментира, че вероятно голяма част от тези пари реално са служебни. Просто са сложени в лични сметки, докато отмине кризата.

„По време на криза трябва да се надяваш и да не се отказваш. Кустев ми е приятелче, той например инвестира в ресторант и изведнъж го затварят. Прави доставки за обяд, но не е същото“ – сподели Хепи Ванче, чиято майка е с 250 лева пенсия, а баща й е работещ пенсионер, но също взима малко пари.

Тя призна, че търси „гарсониерка за 90 000 лева“, но не може да си купи, защото всичко е поскъпнало.

„Построй си. Сега е време за купуване на всичко, защото цените са ниски. Банките имат пари и търсят хубави проекти, в които да инвестират“ – отговори бизнесменът Красимир Дачев. Той цитира изследване, че по-малко от 20% от хората в туризма и ресторантьорството са подали документи за помощи.

„Така че, стига с тази държава“ – обобщи бизнесменът. 

Целия разговор можете да видите във видеото горе.