Казват, че зад всеки успял мъж стои една жена. Не знаем дали това е вятрно, не сме сигурни в друго - зад всяка успяла жена стои собствената й мечта и силите, с които тя я превръща в реалност. Една любов към пътешествията из България с елекстромобили се превръща в успешен бизнес за Деница Деверова. Защото там, където има движение и сърце, всичко се случва с лекота.

 

 

Деница се интересува от коли още от дете. Шофьорът вкъщи е майка ѝ, която я учи да шофира. Тя е едва на 14-15 години, когато си купува авто списания и дори прочита от кора до кора книгата „Двигатели с вътрешно горене“.

 

„Свободата от шофирането е онова, което превръща интереса ми в страст. Често пътувах без план и посока и това ме зареждаше“, разказва тя.

Северът е онази част от родината, която я привлича най-много. 

Дунав има особено притегателна сила за мен. Баща ми е от Плевен и може би това е оказало влияние, но Северозападният регион е кауза за мен“, категорична е Деница.

Идеята за travelbyelectric всъщност е много проста. България разполага с уникални възможности за туризъм и това е единственият „продукт“, който винаги може да се изнася, смята тя. В същото време пътуването с електромобил е подходящо не само в градски условия, но и за дълги разстояния. А желанието повече хора да се впуснат в приключението, без предубеждения и притеснения, е в основата на стартъп проекта.

„Жените на България“ ви среща с Деница Даверова, която разказва за удоволствието от пътуването с електромобил из красивите места у нас.

Повече вижте тук: