За да се направи 3D Мапинг е нужна сграда или фасада и проектори. Марин Петков и Страхил Иванов изпълняват 3D проекти в чужбина и у нас.

“Огряваме една сграда с толкова мощни проектори, че тя се превръща в платно, което може да разкаже история”, споделя Страхил Иванов, креативен директор.

Дигиталната покривка трябва да пасне върху сградата. Идеята е хората да изпитат нещо повече, всички сетива да бъдат ангажирани.

“Да ги откъснем, да ги пренесем, да ги филмираме.”

През 2008 г. след като се завръща от Германия, Марин Петков основава компанията.

“Като всяко едно начало и това беше трудно, особено докато хората разберат какво е “ projection mapping ” и има ли почва то у нас”, разказва основателя.

В началото имат проекти предимно в чужбина. Един от най-важните моменти в техния път е през 2015 г., когато печелят първия шампионат на Германия във формата на "Festival of lights". През 2018 г. печелят наградата повторно и от тогава Марин Петков става арт директор на фестивала.

2021 г. е много успешна за българското 3D мапинг студиото. Един от най-известните им проекти през тази година е “Винсент среща Рембранд” в една църква в Амстердам.

“Това е шоуто, което направихме 40-минутен документален разказ.”

Техническото изпълнение на проекта е доста сложна, използват различна архитектура и 2D и 3D технология. Шоуто ще може да бъде гледано в Амстердам през следващите 5 години.

Фестивалът в Лайпциг е другият запомнящ се за българското 3D мапинг студио. Освен получават пълна свобода за своето творчество, изпълнението им стига до първа страница на местния вестник.

В момента Марин и Светлин подготвят светлинно шоу за бенефиса на Златните момичета през декември.