"Бригада нов дом" и ремонтите, които майсторите правят, не променят само домовете, те променят целия живот. Сълзи от щастие, благодарности, трогателни моменти - ето това се случва, а не просто сменени тапети. 

3 трогателни истории, които ще ви накарат да вярвате в доброто. А на добрите хора им се случва добро - доказателство прекрасната сватба на майстор Караджов. 

1. След "Бригада Нов дом": Баба Галя захвърли патериците, а внуците й не се срамуват вече да поканят гости

В седмицата на Великден "Бригада Нов дом" успя да внесе светлина в дома на една баба и двамата й внуци, изоставени от родителите си. Те успяха да посрещат Великден с празнична трапеза в новия си, приветлив дом. Но как изглеждаше той преди? И как след намесата на "Бригада нов дом".

Богомил и Лазар наричат "мамо" своята баба, която се грижи за тях от много години. Възрастната жена от години се грижи за двамата си внуци, които са изоставени от родителите си. Един ден майка им просто си тръгва от дома. Баща им пък ги оставя при баба им с думите - "Щом майка им не иска да се грижи за тях, и аз не искам." Баба Галя ги отглежда с мъж, с когото живее на семейни начала. За нещастие той умира на 47 години и оттогава единствено тя се грижи за тях.

С години тримата живеят в малък апартамент при лоши условия.

Баба Галя спи на дивана, а момчетата се притесняват да си поканят гости у дома. Бригадата на майстор Караджов обаче тотална промяна не само в дома им, но и в живота. След тяхната намеса те са готови да започнат нов живот - с удобство, уют и нова надежда. 

"След ремонта, който направиха тези великолепни хора тук, аз си казах, че трябва да стана пак силна. Оставих патериците, взех един бастун. С бастуна ходех на работа. Всеки ден. Сега вече оставих и бастуна", разказва баба Галя.

Когато всичко е готово и семейството влиза в обновения си дом, идва ред и на сълзите от радост. Баба Галя и внуците й имат удобни легла за спане, приветлива кухня и нова баня. 

Мечтите се сбъдват и за малкия Влади, който вече има детската си стая след намесата на „Бригада нов дом“.

2. Мечтите се сбъдват – малкият Влади показа детската си стая след намесата на „Бригада нов дом“

Лилия е самотна, незряща майка. Тя и нейният син Влади имат нужда от ремонт на дома. Мечтата на малкия Влади пък е да има нова стая.

Лилия отглежда сина си сама. Бащата на детето не живее с тях. Самата тя е имала проблеми със своя баща, който я е малтретирал и в резултат на това е загубила зрението си още на 5-годишна възраст.

В историята има още една положителна промяна. Благодарение на бригадата, мечтите на двамата се сбъдват. Вижте как се променя домът им във видеото. 

Да се изкачат 385 пъти до 5 етаж не е нещо, което ще изплаши бригадата. 

3. Майсторите от "Бригада нов дом" се качват 385 пъти от 1 до 5 етаж при последния си ремонт

Цели 385 пъти се качват от първия до петия етаж майсторите от "Бригада нов дом" за ремонта на дом на жена с 4 деца.  

"Виждаха се мокрите ни тениски" - сподели тогава Влади Караджов в студиото на "Тази сутрин". 

Жената остава вдовица и отглежда с 4 деца. В грижата си за образованието им, условията, в които живеят остават на заден план.  

"Когато се обединят много хора в една кауза и всеки дава всичко от себе си, хепиендът е сигурен" - е мнението на Влади Караджов.