В седмицата на Великден "Бригада Нов дом" успява да внесе светлина в дома на една баба и двамата й внуци, изоставени от родителите си. Те посрещат Великден с празнична трапеза в новия си, приветлив дом и разказват повече за живота си в "Тази неделя".

Богомил и Лазар наричат "мамо" своята баба, която се грижи за тях от много години. На Великден баба Галя и нейните внуци имат хубава празнична трапеза, а самата тя вече дори ходи без патерици.

Възрастната жена от години се грижи за двамата си внуци, които са изоставени от родителите си. Един ден майка им просто си тръгва от дома. Баща им пък ги оставя при баба им с думите - "Щом майка им не иска да се грижи за тях, и аз не искам." Баба Галя ги отглежда с мъж, с когото живее на семейни начала. За нещастие той умира на 47 години и оттогава единствено тя се грижи за тях.

С години тримата живеят в малък апартамент при лоши условия. Баба Галя спи на дивана, а момчетата се притесняват да си поканят гости у дома.

Бригадата на майстор Караджов обаче тотална промяна не само в дома им, но и в живота. След тяхната намеса те са готови да започнат нов живот - с удобство, уют и нова надежда. В ремонта се включват още журналистът Крум Савов и неговата съпруга.

"След ремонта, който направиха тези великолепни хора тук, аз си казах, че трябва да стана пак силна. Оставих патериците, взех един бастун. С бастуна ходех на работа. Всеки ден. Сега вече оставих и бастуна", разказва баба Галя.

Когато всичко е готово и семейството влиза в обновения си дом, идва ред и на сълзите от радост. Баба Галя и внуците й имат удобни легла за спане, приветлива кухня и нова баня. 

Промяната е не само за дома им. И двамата й внуците вече работят, а по-големият - Лъчезар, минава през редица манипулации, за да се сдобие с красива усмивка. Заради неправилно подредените му зъби, през живота си той получавал много подигравки. 

След ремонта в дома им Лъчезар и Богомил са щастливи, че могат да поканят и приятели на гости, без да се притесняват.  

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg.