Тя разбира от крипто валута, може да прокопае 100-метров кладенец и е майката, която 180 деца не са имали. Диана Дойчинова е жената, която губи най-милото си и намира смисъла на живота, когато най-малко очаква.

Диана губи сина и съпруга си и разпродава всичко свое - от хилките за тенис до колата си. През март 2018 г. се озовава в Кения. Тя иска да помогне на кенийските деца, като им закупува хранителни продукти. Те са толкова честни и признават, че нямат нужда от помощ, тъй като имат късмета да им помагат. Така дават контактите на училища, които наистина имат нужда от съдействие и внимание.

Жената всекидневно виждала с очите си ужасяващи гледки. Липсата на вода било едно от тях. Източниците били вади, от които и хора, и животни пиели едновременно. Закуската в Кения пък била рядка царевична каша. Обядът - сварен боб или царевица.

„Казанът, в който се приготвят, е единственото нещо в кухнята. Няма ток и електричество“, споделя тя.

За да стигнат до така ценната течност, използвали сонда. Това е решението, което Диана намира. Екип от няколко човека копае около 100 м в земята за целта. Мечтата й обаче е кладенъцът да е още по-дълбок, за да има вода за всички. 

Диана започнала да отглежда различни култури като копър, тиквички, магданоз и моркови в парник. Идеята й била децата да прекарват време там и да полагат грижи за растенията. По този начин да се учат на различните процеси при оглеждането на култури.

Вижте още за жената – спасител на цяло училище във видеото по-горе.