"Обичайте се, дарявайте обич, казвайте благодаря, прости и прощавам" - дава своя съвет за 2021 година астроложката Алена в "Тази събота". 

Според нея, ако отношения между млади и стари се изгладят, ще ни е по-лесно, иначе хората сами ще си навредят.

"Най-неприятната прогноза е, че има война между поколенията, които живеят в един дом. Млади и стари не могат да се сработят, защото имат различна визия как трябва да се пазим. Вирусът си кръжи, взе много да ни обича - не само в България, а по цялата планета" - казва тя.

Въпреки това оптимистичната прогноза на астроложката е, че до края на лятото пандемията може да приключи. Важно е обаче да се овладее хаосът. 

"От април до края на юни трябва да сме много предпазливи. Планетите вещаят хаос в отношенията и политическата обстановка. Имаме възможност да го блокираме и това да не ни се случи. Ако стане така, до края на лятото пандемията би трябвало да е приключила." - дава оптимистичната си прогноза тя. 

И уточнява, че всичко зависи от разума и отговорността на хората.

Всъщност първата прогноза за край на пандемията на астроложката е била за август 2020 година. Това не се е случило, заради отварянето на заведенията, неспазването на дистанцията и нарушаването на мерките не само в България, но и навсякъде по света. От астрологична гледна точна този период е бил благоприятен за овладяване на пандемията. 

От 1 януари 2021 започна година, подвластна на планетата Меркурий. Това я определя като година на промените, в която агресията трябва да бъде забравена.

"Няма логика хората да се гледат лошо. Това не помага на никого" - казва Алена. 

Като най-важно за предстоящите избори определя това да останем хора и преди, и след тях. 

"Да се вгледаме в дълбините си и да гласуваме за себе си и мечтите си, свързани с близките и децата ни. Всички избори са важни, тези не са по-различни, просто трябва да сме малко по-активни." 

Цялото предаване гледайте на btvplus.bg