“Обещавам, че ще ви влезе в сърцето” – сподели актьорът Александър Сано по повод новия филм, в който участва “В сърцето на машината”.

Трейлърът на филма, който излезе преди броени дни, изглежда обещаващ и вълнуващ. Сано разказа, че филмът е минал две тест групи и винаги реакцията е една и съща, хората са развълнувани.

Филмът е по два действителни случая, разказани на режисьора на филма Мартин Макариев от баща му. Действието се развива в края на 70-те години на миналия век. Главни герои са затворници, които работят на облекчен режим в Кремиковци. Едно събитие преобръща животите и съдбите на всички.

Александър Сано играе героят Бохеми, който е бригадирът на групата затворници.

Според него правилният кастинг осигурява 80% от успеха. Във филма играят още Христо Шопов, Юлиян Вергов, Ивайло Христов, Стоян Дойчев и Владимир Зомбори.

Филмът носи надежда и хората излизат окрилени и с пълни очи, но не от сълзи. “В сърцето на машината” печели наградите “Най-добър филм” и “Най-добър сценарий” на фестивала “Златна роза” във Варна. Александър Сано е номиниран за “Най-добра мъжка роля” на кино форум в Австралия, където се конкурира с Джейсън Съдейкис, Тай Едуардс, Сам Бардуел и Шеа Уигъм.

Премиерата на филма се очаква да е в началото на 2022.

“Това е филм, който си заслужава да се гледа на голям екран” – с тези думи Александър Сано призовава зрителите да го гледат на кино.

Българският актьор също така участва в сръбския филм “Южен вятър”, чийто режисьор е Милуш Аврамович.