Хората в живота ни са като частите на едно дърво. Всеки от тях може да бъде оприличен на листо, клон или корен, според ролята, която изпълнява в живота ни. По този начин можем да разберем и зали сме заобиколени от добри хора, или от такива, които ни използват. 

Заобиколени ли сте с добри хора, или ви изполват?

ХОРАТ ЛИСТА

Снимка: iStock

Някои хора се появяват в живота ви като листата на дървото. Какво се има предвид.

Такива личности присъстват в живота ни, както сезоните в растежа на листата. Те са временна проява.
Идват за определен период и не остават. На тях не можете да разчитате.

Те са слаби и присъствието им е леко. Ще ви дадат сянка и кислород, но само за известно време. В живота ви това може да означава, че ще ви окажат подкрепа и ще са наблизо, но с времето отношенията ви ще се променят. 

Подобно на листата на дървото, след като вземат това, което им е нужно, за да пораснат и да се развият, те ще изчезнат. Това се случва най-вече, когато стане студено или задуха вятър в живота ви.

Важно е да се научите да пускате с лекота такива хора от живота си. Не можете да ги задържите, а и не е нужно. 

 

 

ХОРАТА КЛОНИ

Снимка: Михаил Михайлов

 

Други хора в живота ни са като клоните на дървото.

Те са по-устойчиви като присъствие от листата. Бъдете внимателни обаче. Те ще останат повече от един сезон. Може и да са доста стабилни и да устоите заедно на много житейски бури.

Все пак имайте предвид, че когато стане наистина трудно, тези хора обикновено се пречупват. Също като клоните. За да разберете от кой тип са - вейки или дебели клони, може да ги изпробвате. Ще разберете какво е отношението им към вас, когато ги натоварите с повече житейска тежетс.