Важно при приготвянето на паста е тя да бъде сварена добре. За да се случи това, внимавайте какъв вид паста избирате, варете според указанията, но никога не пренебрегвайте собствените си вкусови предпочитания. 

Слагайте поне щипка сол във водата. Сварени в подсолена вода, спагетите са много по-вкусни. В никакъв случай обаче не добавяйте зехтин или олио във водата. Много хора го правят с цел пастата да не залепва. Грешка! 

Изцеждайте пастата добре и я измийте еднократно с хладка вода, след като се свари. 

Като варианти на тези спагети може да задушите лук до златисто, да добавите сушени домати, магданоз и босилек. 

Сервирайте спагетите топли!

Съставки

  • 1 щипка Мащерка
  • 70 мл Прясно мляко
  • 6 с.л. Песто
  • 100 г Пушено сирене
  • 250 г Спагети
  • 4 скилидки Чесън

Начин на приготвяне

  • 1. Сварете спагетите в подсолена вода за 7 минути. Прецедете ги и изплакнете с хладка вода. 
  • 2. Сипете прясното мляко в тенджера и върнете спагетите в него, докато леко кипне. 

     

  • 3. Настържете пушената моцарела на ситно и я добавете към топлото мляко и спагетите. От топлината сиренето се разтопява и полепва по пастата. Разбъркайте. 

     

  • 4. Добавете 4 л. песто и отново разбъркайте. 
  • 5. Декорирайте спагетите в чиния с още малко песто, поръсете със ситно нарязан чесън и мащерка.