Тези мини кифлички са особено хрупкави и ароматни. Тайната им съставка е маслото. Като пълнеж за кифличките и добавено за обилно намазване отгоре, то прави тестото много вкусно.

С едно тесто може да приготвите няколко варианта - с пълнеж от масло, със сирене или с любимото си сладко.

  • Орехомания
  • Най-младият кулинарен блогър у нас: Есента има вкус на тиква и канела
  • Тиквен пай с ниско съдържание на захар: Рецептата на Блажка Димитрова - Благичка
  • Как да приготвим прозрачен тиквен пай
  • Румяна Босева - Лулуто: На ябълковия пай слагам бележка "Не яж!" - първо трябва да снимам
  • "Храна за мойте канибали" - блогът с вкусотии като кадифена супа от кестени, рачел и тиква
  • 23 снимки на сладки котенца, за когато ви писне от мъките в офиса
  • Защо мечтаем за шоколад, пържола и вино, когато сме под стрес?
  • Невена Жекова с изкушаващи шипков мармалад и шипково вино
  • Ядливият кестен – ароматен дар от природата (Рецепти)

Съставки

  • 1/2 с.л. оцет
  • 400 г брашно
  • 2 с.л. краве масло
  • 1 с.л. олио
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 20 г суха мая
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 г кисело мляко
  • 2 бр. яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Пресейте брашното, за да вкарате допънително въздух в него. Оформете на кладенче.
  • 2. Чукнете яйцата, който предварително сте оставили на стайна температура. Добавете и олиото.
  • 3. Смесете киселото мляко със содата и оцета и оставете да шупне. В друга купа смесете леко затопленото прясно мляко с маята.
  • 4. Сипете първо сместа с киселото мляко, след което и тази с прясното. Замесете меко тесто. Оставете да втаса около час.
  • 5. Тестото разделете на толкова топки, колкото различни вкусове искате да направите. Разточете на кръг, който след това нарежете на триъгълници (като за пица). В широкия край сложете пълнежа - масло, сирене или сладко. Навийте към тънкия край на парчето и подпъхнете краищата отдолу.
  • 6. Намажете кифличките с масло. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. По средата на печенето облейте с кифличките с разтопеното масло от дъното на тавичката.
  • 7. Печете 15-20 минути.

     

 

Вижте и какви вкусотии може да хапнете в Истанбул