Ако обичате комбинацията сладко и солено, тези банички са точно за вас. Може да ги изпечете във фурната, а може и да ги изпържите. във втория вариант стават доста по-хрупкави, но не забравяйте да отцедите върху кухненска хартия от излишната мазнина.
Съставки
- 4 бр. Кори за баница
- 300 г Краве сирене
- 100 г Краве масло
- 1 бурканче Сладко от смокини
- 1/2 кофичка Кисело мляко
Начин на приготвяне
- 1. Разстелете кората на баница и поръсете с малко разтопено масло. Може да размажете със силиконова четка по цялата повърхност.
- 2. Настържете сиренето. Разделете го на 4 равни части. Поръсете.
- 3. Подредете плодовете от сладкото по ширината на кората за баница.
- 4. Завийте на руло. Направете същото и с останалите 3 кори.
- 5. Подредете баничките в тавичка. Залейте със сиропа от сладкото.
- 6. Разредете киселото мляко с малко вода и го разбийте до хомогенност. Залейте баницата.
- 7. Поръсете с останалото масло. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса.